• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stručnjak otkriva tajnu savršeno ispečenog krompira: Spolja hrskav, iznutra mekan i sočan

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj proces zahteva vreme, ali se isplati

  • 0
Mladi krompir Foto: Shutterstock

Dobar pečeni krompir namazan puterom uz malo soli pravi je specijalitet. Neki ljudi ga peku u mikrotalasnoj, dok se drugi odlučuju za rernu.

Međutim, stručnjak za krompir tvrdi da postoji jedan ultimativni način koji pobeđuje sve ostale. Izvršni direktor kompanije za uzgoj krompira, koja decenijama dominira na američkom tržištu, Majk Karter ima sopstveni recept.

- Pomislili biste da je pečeni krompir - pečeni krompir, ali nije. Za savršeno pečen krompir, morate biti spremni da uložite vreme - govori Karter i dodaje:

- Prvo, obavezno oribajte svoj krompir. Zatim viljuškom probušite nekoliko rupa da para izađe. Krompir stavite u rernu, ali ga ne umotavajte u foliju, oko 20 minuta. To će dodati hrskavost i oštru teksturu.

Majk objašnjava da posle 20 minuta izvadimo krompir iz rerne, poprskamo ga maslinovim uljem i pospemo morsku so. Zatim ga pečemo još oko 25 minuta.

- Nakon kuvanja, po mom mišljenju, odgovarajući i ispravan način je da zgnječite krompir, on će se otvoriti i izgledati lepo - kaže Karter, a prenosi "Simplyrecipes".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti