Prženice punjene slaninicom i kačkavaljem: Zanimljiv doručak i laka priprema

M. P.
M. P.  
  • 0

Prženice su uvek dobra ideja, kada želite da započnete dan ukusnim i jednostavnim doručkom.

Ali i sa njima imate "kulinarsku dozvolu" da se poigrate i napravite ih na zanimljiviji način. Ovoga puta, predstavljamo vam recept za prženice punjene slaninicom, koje su mekane i zanimljivije od sasvim običnih.

Sastojci za prženice punjene slaninicom:

  • hleb isečen na deblje kriške
  • 2 jajeta
  • ulje
  • so
  • narendani kačkavalj
  • naseckana slanina na kockice

Prirpema prženica punjene slaninicom:

Isecite hleb na deblje parčiće.

Slaninu iseckajte na kockice ili šunku po izboru, pa propržite.

Udubite sredinu jedne kriške kašikom, pa popunite prženom slaninom i narendanim kačkavaljem. Preklopite drugom kriškom i blago pritisnite krajeve kriški jednu za drugu.

U istom tiganju ćete propržiti hleb, pa slobodno sačuvajte ulje.

Umutite jaja i dodajte vrlo malo mleka. Posolite.

Propržite na blagoj vatri.

Ako želite još zanimljivije punjenje, možete isprobati kombinacije poput maslina sa kukuruzom i tunjevinom ili po sopstvenom, kreativnom izboru.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti