Pohovane tikvice bez kapi ulja: Hrskave i preukusne - uživajte u zdravoj verziji omiljenog jela

 
N. K.
N. K.
 
  • 0

Ako biste upitali nutricionistu za savet o prelasku na zdravu ishranu, prva stvar koju bi rekao jeste "izbacite slatko, prženo i pohovano".  Ali, kao i kod svakog pravila, i ovde postoji izuzetak - koji potiče upravo od nutricionistkinje Jane Domonji Lakatoš.

Naime, Jana nam je na svom "Instagram" profilu "nutricionista_jana" predstavila recept za pohovane tikvice, omiljen ručak mnogih, ali bez ulja. A šta to znači? Pa, to znači da možemo da uživamo u ovom specijalitetu bez griže savesti i brige o kalorijama.

Sastojci:

  • tikvica od oko 200 g (1 komad)
  • 40 g integralnog brašna(2 kašike)
  • 2 belanceta,
  • 20 g parmezana (1 kašika),
  • 30 g prezli (2 kašike)

Priprema:

Potrebno je naseckati tikvice na tanke kolutove, posoliti i ostaviti ih da odstoje. Za to vreme umutite dva belanceta mikserom.

Kada tikvice puste vodu, uvaljate ih u integralno brašno ( svaki kolut posebno). Zatim sve istresite u umućena belanca i izmešajte.

U posebnom tanjiru napravite miks parmezana i prezli. Zatim svaki kolut tikvice posebno uvaljate u ovu mešavinu.

Pecite na pek-papiru, u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni Celzijusa, oko 20 minuta (okrenite ih nakon 10 minuta, kako bi se ispekle ravnomerno).

Pola ove porcije ima 200 kalorija i odlična je kombinacija uz 150g belog mesa i uz porciju sveže salate (npr. 200 g paradajza). Dobijete obrok koji je vrlo zasitan, a ima samo 400 kalorija, pa ukoliko pazite na ishranu i kilograme, ne morate brinuti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti