• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept za najkremastije mlince koje ćete ikada probati: Po savetu finalistkinje Masteršefa

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lako pripremite tradicionalno vojvođansko jelo

  • 0
Foto:

Anamariu Babičković pamtimo po sjajnom kuvanju u prvoj sezoni kulinarskog takmičenja "Masteršef Srbija", kada su je njen talenat i veštine odveli do samog finala. Ali, Anamarija ne staje tu. Na svojim društvenim mrežama s vremena na vreme podeli recept i način pripreme nekog zanimljivog jela ili savet kako da nam omiljeno i dobro poznato jelo bude još lepše.

Ovoga puta, bivša finalistkinja pokazala je recept za mlince i, kako kaže na samom početku videa, to će biti najkremastiji mlinci koje ćete ikada probati.

Evo recepta koji je podelila Anamaria, a koji se po pohvalama komentara čini kao izvrstan.

Sastojci za kremaste mlince:

Za marinadu:

  • 400 g ćurećeg filea
  • jogurt
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • peršun
  • na vrh ljute mlevene paprike

I još:

  • 350 g mlinaca
  • 700 ml pilećeg bujona
  • 600 g milerama
  • 150 ml neutralne pavlake
  • 200g pavlake
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 30 ml suncokretovog ulja
  • 2-3 čena belog luka

Priprema kremastih mlinaca:

Mlince potopite u vruć bujon i ostavite ih par minuta, kako bi upile tečnost.

Beli luk sotirate na maslinovom i suncokretovom ulju.

Ispecite meso, te ga isecite na sitne kockice.

Sjedinite mileram, pavlaku, pavlaku za kuvanje, sotirani beli luk, so i biber sa mlincima.

Prebacite sve u vatrostalnu ili keramičku posudu.

Izmrvite 100 grama gorngozole i staviti u pećnicu na 220 stepeni.

Za oko 25 minuta mlinci su gotovi.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ravioli od kojih pamet staje: Ovako nešto do sada niste probali

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti