• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj čizkejk sa šumskim voćem pokupio je sve pohvale: Jedan sastojak ga čini boljim od ostalih

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kremast fil, slatko-kiselo voće i korica sa komadićima keksa

  • 0
čizkejk, slatkiš, poslastica, torta, torta od sira Foto: Shutterstock/Annivol

Ukus čizkejka ne zavisi samo od sastojaka koje vidimo, već i od onih koje dodajemo u njegovu pripremu.

Ovo je recept koji će vas oduševiti, a koji se vrlo lako prati. Samo jedan sastojak podiže ovu poslasticu na sledeći nivo.

Sastojci za čizkejk:

  • 300 g keksa
  • 150 g margarina
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 čaše gaziranog soka od pomorandže

Za fil:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 500 g krem sira
  • 150 g kisele pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 50 ml vode
  • 3 reda bele čokolade, otopljene

Za preliv:

  • 300 g šumskog voća
  • 200 ml vode
  • 4 kašika šećera
  • 1 kesica želatina

Priprema čizkejka:

Keks izlomite tako da imate i sitnije i veće komadiće.

Mikserom umutite margarin sa šećerom u prahu.

Dodajte keksu, pa dolijte sok i umesite dok ne upije. Ako primetite da su mrvice suve, dolijte još malo soka.

Stavite u posudu u kojoj će biti čizkejk i lepo rasporedite keks. Ostavite u frižideru dok ne bude vreme za fil.

Uključite krem sir da se muti i dosipajte šećer. Posebno umutite slatku pavlaku i dodajte je.

Izmešajte kesicu želatina sa malo vode i ostavite desetak minuta da se aktivira želatin.

Otopite belu čokoladu i dodajte u mikser kad počne da se hladi.

Želatin rastopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni. Uzmite dve-tri kašike fila i sipajte u rastopljen želatin, izmešajte, pa tek onda dodajte u fil i dobro promešajte.

Fil sipajte preko kore i lagano premažite da nigde ne ostanu rupice.

U šerpu stavite maline, vodu i šećer. Mešajte 10 minuta na tihoj vatri dok se ne pojavi pena koju morate da sklonite. Dok se preliv kuva, rastopite želatin kao i za beli fil i lagano ga umešajte u voće.

Ostavite da se prohladi desetak minuta, pa ga sipajte preko belog fila.

Rasporedite i brzo ubacite u frižider da se ne pomeša vruće voće sa belim filom.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela sprema San Sabastijan čizkejk, idealan predlog za prazničnu trpezu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti