Pita sa jabukama filovana kremastim sirom: Lisnato testo nikad bolje iskorišćeno
Ako vam se danas jede nešto slatko, domaće, ali da ispunjava sve od hrskavih korica do kremastog fila i odličnog ukusa - na pravom ste mestu.
Ovo je recept za nešto drugačiju pita sa jabukama, za koji vredi provesti malo vremena kraj šporeta. Ali, nemojte da vas brine preveliko spremanje, jer će vam za nju trebati svega pola sata.
Sastojci za pitu sa jabukama:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 250 g kvark sira
- 2 jabuke
- marmelada od kajsija
- malo ulja
- puter
Priprema pite sa jabukama:
Razvijte lisnato testo na radnoj površini.
Podelite testo na kocke i po sredini stavite po kašiku topfen, odnosno kvark sira.
Spojite uglove testa na sredini, preko sira.
Premažite rastopljenim margarinom i stavite nekoliko komada nasečenih jabuka preko.
Stavite da se peče na 200 stepeni 15-20 minuta.
Za kraj, prelijte pite marmeladom od kajsije.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo gemiš i oduševili se: Poslastica za sva čula
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.