Somborke su neizostavne u pripremi zimnice: Pripremite dovoljnu količinu da posle ne zažalite
Polako se spremamo za zimnicu, pravi se računica oko kupovine namirnica, a jedna od neizostavnih stvari kada je ova vrsta hrane u pitanju jesu paprike somborke.
Njihova priprema je jednostavna, pa receptu može svako i da pristupi.
Sastojci za somborke u tegli:
- 3 kg paprika somborki
- 2.5 l vode
- 100 g soli
- 150 g šećera
- pola glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kesica vinobrana
Priprema somborki u tegli:
Očistiti beli i crni luk i u komadu stavite u vodu da se kuva. Potom stavite so i šećer i pustite da provri. Povremeno promešajte da se šećer lepo otopi.
Kada provri, sklonite sa ringle i dodajte vinobran.
Paprike operite i spremite, otklonite im drške i semenke i poređajte u veće tegle jednu pored druge, pa sve do vrha, ali tako da su im otvori na gore.
Dok je prokuvana smesa još vruća, prelijte preko somborki i ostavite poklopljeno 24 sata da odstoji. Držite ih na hladnom i tamnom mestu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Vodič za kiseljenje kupusa
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.