• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nanina sladoled torta: Starinski kolač koji će vas vratiti u detinjstvo

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tako brzo i jednostavno

  • 0
Torta Foto: Shutterstock

Ponekad vam je jednostavno potrebno nešto slatko i utešno, a ovo je pravi recept koji će vas za tren oka vratiti u bezbrižnost detinjstva.

Ovaj kolač su pravile naše nane, a oduvek je bio veoma osvežavajuć.

Idealan za smiraj leta, i poslednje tople dane.

Sastojci

Biskvit

  • 4 belanca
  • 4 kašike šećera
  • 2 kašike zgušnjivača ili brašna
  • 50 ml ulja
  • malo praška za pecivo

Krem

  • 12 žumanaca
  • 300 gr šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 1 puding od vanile
  • 250 gr brašna
  • 1 litar mleka
  • 250 gr margarina

Dodatak

  • 1 l soka od pomorandže

    250 ml slatke pavlake

Priprema

Umutite belanca i šećer u čvrst sneg, zatim dodajte ulje i lagano umešajte brašno i prašak za pecivo. Podelite smesu na tri dela i svaki deo ispecite u većem plehu toliko da kora ostane bela. Potrebne su vam tri kore za ovaj kolač.

Potom umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, puding i brašno. Dospite malo mleka i promešajte, a ostatak mleka stavite da provri. Zatim smesu žumanca skuvajte u vrelom mleku da dobijete smesu kao puding. Ostaviti sve da se ohladi i umešajte u predhodno penasto umućen margarin.

Kad se kore ohlade staviti u pleh prvu koru i prelite sa sokom od pomorandže, zatim stavite drugu i ponovite isto, i na kraju i treću.

Kada kore upiju sok, preko prve premažite deo fila, zatim stavite drugu koru i ostatak fila i preklopite kolač sa trećom korom. Prema želji, preko svakog sloja fila možete da stavite i neko voće koje volite (breskve, banana, jagode, maline... ).

Odozgo umutite slatku pavlaku i ukrasite sa čokoladnim mrvicama u boji, da kolač zaista zaliči na sladoled.

Prijatno! (Ona.rs) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako napraviti brze, novogodišnje kolačiće

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti