Neka se cela ostava crveni: Peglana paprika je uvek poželjna zimnica, a ukus je neponovljiv
Misli se već na zimnicu, stigao je septembar pa se razmišlja o stvarima koje bi mogle da popune ostavu u narednih nekoliko meseci. Peglana paprika je uvek dobrodošla, a kada je vidite u tegli, ne možete joj odoleti. Njen recept je jednostavan i lak za pripremu.
Sastojci za peglanu papriku:
- 5 kg paprika
- 500 ml sirćeta
- 2 l vode
- 200 g soli
- 200 g šećera
Priprema peglanih paprika:
Preporuka je da pri kupovini birate krupne, crvene paprike. Operite ih i očistite od semenki i ostavite sa strane. Možete ih prepoloviti zarad lakšeg ređanja u tegle, a možete ih i ostaviti u jednom komadu.
U činiju pomešajte sirće, so, vodu i šećer pa prokuvajte i sipajte preko paprike koje su vam u drugoj činiji. Ostavite ih tako sve do sutradan ujutru.
Pripremite što veće tegle i uzimajte paprike, ređajte jednu preko druge, trudeći se da ih što više zbijete i ne ostavljate previše prostora između.
Zatvorite tegle i držite ih na tamnom i hladnom mestu. Kada ih otvorite, držite ih u frižideru.
Po želji, možete dodati i poneki čen belog luka, za bolji ukus.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Neobičan izum užičkog kraja: U spremanje zimnice u pomoć pritekao zidarski alat
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Nn
Dali treba da se voda i sirce itd. Ohladi pre nego se sipa u paprike, ili treba da bude vrelo????
Podelite komentar