• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za Dubai čokoladom je ceo svet poludeo, a lako može da se napravi i kod kuće: Donosimo vam najbolji recept

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeftinije, ali isto tako ukusno

  • 0
Dubai čokolada Foto: Shutterstock

Hrskava, slatka i punjena ukusnim kremom od pistaća i finog turskog testa, intenzivnog ukusa kao nijedan drugi slatkiš - ovo je recept za čuvenu Dubai čokoladu.

Mnogi poznati obožavaju ovaj skupi arapski delikates, zbog čega je njegov jednostavni recept postao viralan na društvenim mrežama.

Osim što se veoma jednostavno pravi, od opreme vam je potreban samo silikonski kalup za čokoladu.

@elektraps Making the viral Fix Chocolate bar “Can’t get Knafeh of it” 🤤 #fixdessertchocolatier #fixchocolatier #dubai #dubaidessert #dubaichocolate #viral #viraltiktok #recipe #easyrecipe #pistachio #chocolate #pistachiochocolate #asmr #asmrsounds #foryourpage #greece #greecetiktok ♬ πρωτότυπος ήχος - elektraps

Sastojci

  • 60 g krema od pistaća
  • 1 kašika tahinija
  • 350 ml iseckanog kataif filo testa
  • 3 kašike neslanog putera
  • 450 g otopljene mlečne čokolade

Priprema: 

Rastopite polovinu mlečne čokolade u posudi za paru ili mikrotalasnoj pećnici. Ako želite da postignete da bude čvrsta kada se čokolada stegne, tempirajte da ne pređe 30 stepeni. Proverite temperaturu termometrom. Kada se čokolada otopi, sipajte je u kalupe za čokoladice i pustite da višak okapa u činiju. Njega možete ponovo da otopite za gornji sloj.

Stavite kalup napunjen čokoladom u frižider da se stegne.

U međuvremenu napravite fil. Iseckajte filo testo i stavite ga u tiganj sa otopljenim puterom na srednjoj vatri. Mešajte dok iseckani filo ne postane zlatne boje i hrskav.

Hrskave komadiće filo testa stavite u veliku činiju i pomešajte sa kremom od tahinija i pistaća.

Kada se čokolada stegne, izvadite je iz frižidera i premažite sloj fila od pistaća. Ostavite mali rub prazan na ivicama kako kasnije čokolada ne bi curila. Potom sipajte ostatak otopljene čokolade na vrh. Dobro ga protresite i zagladite, ostružite višak i ostavite ga u frižideru oko sat vremena ili dok se potpuno ne stegne i očvrsne.

Uživajte!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sa sestrama Bekvalac u kuhinji: Napravite praline po Natašinom receptu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti