Jednostavan, slastan doručak: Brze lepinje sa šunkom i sirom su nepogrešiv izbor za dobro jutro
Jednostavni sastojci ponekad čine najbolje kombinacije, a punjene lepinje su proveren recept koji bismo mogli praviti iznova, bez da nam dosadi.
Sastojci
Za testo:
- 600 g brašna
- 350 ml čvrstog jogurta
- pola paketića praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 paketić suvog kvasca
- 60 ml tople vode
Punjenje:
- sir
- šunka
Dodatno:
- malo ulja
Priprema:
U toplu vodu staviti kvasac i šećer i staviti sa strane 10 minuta, kako bi se kvasac aktivirao. U dubljoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo i sol, pa dodati jogurt i aktivirati kvasac.
Zamesitu glatko testo i podeliti ga na osam jednakih delova. Oblikovati kuglice, svaku razvaljati i napuniti šunkom i sirom pa zatvoriti sa svih strana.
Punjenu lepinju ponovno malo razvaljati. Lepinje pojedinačno peći na zagrejanom tiganju, s malo ulja, oko tri minute sa svake strane.
Poslužiti uz jogurt, tople ili hladne.
Recept za najbrže punjene lepinje pronašli smo kod blogerke Vere, na profilu kuhinjica.ts, na Instagramu.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.