Za ukus kao iz bajke, lovačka salata je uvek dobrodošla na trpezi: Laka priprema za slast koji se pamti
Priprema zimnnice je već u jeku, a lovačka salata je u mnogim ostavama domaćica. Recept nije težak, a ukus je koji se pamti.
Sastojci za lovačku salatu:
- 2 kg paradajza
- 2 kg paprike
- 450 g šargarepe
- 2 kašike slatke aleve paprike
- 150 ml alkoholnog sirćeta
- 100 g šeećera
- 150 ml ulja
- 2 čena belog luka
- ljute paprike
- peršun
- so
Priprema lovačke salate:
Paradajz izblanširajte u vrućoj vodi, oljuštite ga i izblendajte.
Šargarepu oljuštite, isecite na manje komade i kuvajte oko 45 minuta na tihoj temperaturi.
Paprike operite i isecite na tračice, pa dodajte šargarepama kada one malo omekšaju, i na kraju dodajte paradajz.
U činiju pomešajte šećer, so, sitno seckani peršun, seckanu ljutu papriku, beli luk i sirće, pa ubacite u šerpu na ringli. Krčkajte sve oko 20 minuta uz mešanje, pa sklonite sa šporeta.
Tegle zagrejte u rerni, pa dok je smesa još topla sipajte u njih i dobro ih zatvorite. Pokrijte ih peškirom ili frotirom i ostavite da se polako hlade na tamnom i hladnom mestu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Neobičan izum užičkog kraja: U spremanje zimnice u pomoć pritekao zidarski alat
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.