Za ukus kao iz bajke, lovačka salata je uvek dobrodošla na trpezi: Laka priprema za slast koji se pamti

 
B. P.
B. P.
 
  • 0

Priprema zimnnice je već u jeku, a lovačka salata je u mnogim ostavama domaćica. Recept nije težak, a ukus je koji se pamti.

Sastojci za lovačku salatu:

  • 2 kg paradajza
  • 2 kg paprike
  • 450 g šargarepe
  • 2 kašike slatke aleve paprike
  • 150 ml alkoholnog sirćeta
  • 100 g šeećera
  • 150 ml ulja
  • 2 čena belog luka
  • ljute paprike
  • peršun
  • so

Priprema lovačke salate:

Paradajz izblanširajte u vrućoj vodi, oljuštite ga i izblendajte.

Šargarepu oljuštite, isecite na manje komade i kuvajte oko 45 minuta na tihoj temperaturi.

Paprike operite i isecite na tračice, pa dodajte šargarepama kada one malo omekšaju, i na kraju dodajte paradajz.

U činiju pomešajte šećer, so, sitno seckani peršun, seckanu ljutu papriku, beli luk i sirće, pa ubacite u šerpu na ringli. Krčkajte sve oko 20 minuta uz mešanje, pa sklonite sa šporeta.

Tegle zagrejte u rerni, pa dok je smesa još topla sipajte u njih i dobro ih zatvorite. Pokrijte ih peškirom ili frotirom i ostavite da se polako hlade na tamnom i hladnom mestu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Neobičan izum užičkog kraja: U spremanje zimnice u pomoć pritekao zidarski alat

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti