• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niste jeli bolju špansku pitu od ove: Za čas je gotova, a o mekanom testu ćete sanjati

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zavrnite rukeve i pravac na pripremu!

  • 0
španska pita, pita, doručak Foto: Shutterstock/Geshas

Španska pita je jedno o onih jela koje napravite sa zadovoljstvom, a ne treba da razmišljate imate li sve sastojke i da li morate u nabavku.

Recept je jednostavan i lako ga svako može pratiti. Uživajte u ukusima koji očaravaju.

Sastojci za špansku pitu:

  • 4 velika krompira
  • 1 velika crvena paprika
  • crveni i beli luk
  • 5 jaja
  • so i biber, po ukusu
  • 1/4 šolje maslinovog ulja

Priprema španske pite:

Oljuštite krompir i narežite ga na tanke kriške.

Sitno naseckajte papriku i luk.

U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte krompir, papriku i luk, i pržite ih polako, uz povremeno mešanje, dok ne postanu mekani i blago zlatni.

Dok se krompir prži, u velikoj činiji dobro izmutite jaja. Dodajte so i biber po ukusu.

Kada je krompir gotov, stavite ga na papirni ubrus da upije višak masnoće. Zatim, dodajte krompir u činiju sa jajima i dobro promešaj da se sve sjedini.

Očistite tiganj i dodaj malo maslinovog ulja. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Sipajte smesu sa krompirom i jajima u tiganj i ravnomerno rasporedite. Pržite oko 5-7 minuta, ili dok donja strana ne postane zlatno smeđa.Pažljivo okreni pitu koristeći tanjir: postavite tanjir preko tiganja, oktenite tiganj i spustite pitu nazad u tiganj sa nepečenom stranom prema dole. Nastavite da pržite još 5-7 minuta, dok pita ne bude potpuno čvrsta i zlatno smeđa.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dobili smo recept za najbolji burek

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti