• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuvano jelo koje će vam ugrejati dan: Piletina u povrću je ukus koji se ne zaboravlja

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tanjir koji znači toplinu i snagu

  • 0
čorba Foto: Shutterstock

Kišnom danu uvek treba prilagoditi dnevni meni, te je poželjno birati jela koja će nas ugrejati i okrepiti za sve obaveze koje nas čekaju. Kuvano jelo, toplo, "na kašiku" nezamenjivo je po hladnom danu koji najavljuje jesen.

Recept za ovo kuvano jelo je jednostavan, a obećava ukus koji se ne zaboravlja.

Sastojci:  

  • pileće belo meso
  • 2 krompira
  • 3 paprike
  • 2 zelena paradajza
  • 2 crvena paradajza
  • 1 patlidžan
  • prešun, koren i list
  • šargarepa
  • suvi bilji začin
  • biber
  • ulje

Priprema: 

Piletinu isecite na kocke, pa je prodinstajte na vrelom ulju.

Dodajte joj na kocke isečen krompir, šargarepu i koren peršuna, pa na blagoj temperaturi nastavite da dinstate. Ukoliko treba, dodajte malo vode.

Svemu pridružite isečene paprike, paradajz i patlidžan, začinite i još malo prodinstajte.

Nalijte vodu da prekrije sastojke, začinite, pa kuvajte na laganoj vatri oko pola sata.

Pred kraj dodajte iseckan beli luk i list peršuna.

Služite toplo.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tajna se krije u jednom sastojku: Ovako se pravi najukusnija paradajz čorba

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti