• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Barena paprika kao najukusnija zimnica na našoj trpezi: Napravite čudo u tegli

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušajte da unesete nešto novo u vašu pripremu

  • 0
barena paprika, paprika, zimnica Foto: Shutterstock/Natalia Hanin

Barena paprika je jedna od traženijih vrsta zimnice koje mogu da se nađu na našoj trpezi. Priprema je laka, ali se i sadržaj iz tegle jako brzo pojede.

Sastojci za barenu papriku:

  • 5 kg paprika

za sok:

  • 1.5 l vode
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml alkoholnog sirćeta
  • 100 g soli

ostalo:

  • 1 šargarepa
  • 2 čena belog luka
  • malo peršuna

Priprema barenih paprika:

Potrebno je da očistite paprike od semenki, skinete peteljke i presečete ih na pola, po dužini.

U šerpu sipajte sve sastojke za sok i stavite na ringlu, da provri. Za to vreme, sterilišite tegle tako što ćete ih staviti u rernu, na 50 stepeni i tako ih dobro zagrejati.

Kada smesa na ringli provri, ubacujte polako paprike u nju i svaku od njih barite po dva ili tri minuta. Vadite ih i stavljajte u dublju posudu koju ćete poklopiti, tako se i u njoj paprike dodatno obare.

Šargarepu i beli luk oljuštite, pa šargarepu isecite na kolutove, a beli luk na sitnije. Isto uradite i sa peršunom. Sve zajedno pomešajte.

U zagrejane tegle ređajte paprike, pa sipajte po kašiku ili dve mešavine šargarepe, belog luka i peršuna preko paprika. Dobro pritisnite paprike pa sok koji je provrio zalijte preko njih. Zatvorite tegle i obmotajte ih ćebetom, debljim peškirom ili frotirom pa ostavite da se postepeno ohladi.

Držite na hladnom i tamnom mestu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Zimnica leti, što da ne! Da li biste probali ovaj sladoled?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti