Najlakši recept za banana hleb koji ćete ikad pripremiti: Testo premekano, a ukus čista desetka!
Ako dosad niste probali banana hleb, pravo je vreme da se uverite da je to veliki propust. Svideće vam se na prvi zalogaj i nećete odvajati prste od njega.
Recept je vrlo jednostavan, a može ga ispratiti svako.
Sastojci za banana hleb:
- 3 zrele banane, oko 400 g
- 1/3 šolje otopljenog putera
- 1 jaje, umućeno
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica vanile
- 1/2 šolje šećera
- prstohvat soli
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 šolja brašna
- 1/2 šolje oraha ili čokolade
Priprema banana hleba:
Zagrejte odmah rernu na 180 stepeni i nauljite kalup za hleb.
Zgnječite banane u velikoj posudi dok ne postanu glatke.
Dodajte otopljeni puter i dobro promešajte.
Dodajte jaje, vanilu i šećer. Sve sjedinite.
U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
Postepeno dodajte suve sastojke u mokre, mešajući lagano dok se sve ne sjedini. Pazite da ne premešate previše.
Ako želite, dodajte orahe ili čokoladne komadiće.
Sipajte smesu u pripremljeni kalup i poravnajte površinu.
Pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta, ili dok čačkalica ne izađe čista kada je ubodete u sredinu hleba.
Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u kalupu 10 minuta, a zatim prebacite na rešetku da se potpuno ohladi.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.