• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri leće sa pistaćima je nova dimenzija vašeg omiljenog dezerta: Neobičan spoj daje "svemirski" ukus

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tri leće sa pistaćima zadržavaju svoju sočnu, mekanu prepoznatljivu teksturu, ali dodaju potpuno novi ukus

  • 0
Tri leće sa pistaćima , tres leches Foto: Shutterstock

Kažu da je najmagičniji spoj kada se pomeša tradicija i inovacija, stoga će vas ovaj recept zasigurno oduševiti.

Tri leće sa pistaćima zadržavaju svoju sočnu, mekanu prepoznatljivu teksturu, ali dodaju potpuno novi ukus.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • 150 g brašnap
  • ola vrećice praška za pecivo
  • 500 ml slatke pavlake
  • 800 ml mleka + 6 kašičica  šećera
  • kašičica kreme od pistaća + kašičica slatke pavlake
  • 90 g usitnjenih pistaća

Priprema:

Odvojite belance od žumanceta. Šest belanaca umutite u čvrsti sneg, dodajte 150 g šećera i vanilin šećer pa mutite sve dok se šećer ne otopi.

Dodavajte jedno po jedno žumance, mutite najmanjom brzinom. Pomešajte 150 g brašna i pola vrećice praška za pecivo, pa polako dodajte u smesu s jajima -  smesma  mora biti prozračna.

Izlijte u kalup dimenzija 20 puta 30 cm, pa pecite oko 20 minuta u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni.

Biskvit prohladite pa izvadite iz pleha. U pleh sipajte 500 ml slatke pavlake, vratiti koru u pleh, pa na to stavite pavlaku i zalijte s 800 ml mleka koje ste pomešali sa šest kašičica šećera.

Krem od pistaća razmutite s malo mleka, pa premazati preko natopljenog biskvita.Ukrasiti s komadićima pistaća.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti