Torta od šargarepe je najveći trend ove jeseni: Meka, sočna i laka za pravljenje
Ivana Šteković, kreator digitalnih sadržaja iz Bosne i Hercegovine, redovno nas "časti" preukusnim, neobičnim receptima.
Ovaj put, prenosimo vam magiju torte sa šargarepom. Da, dobro ste čuli. Zaboravite na klasične sastojke i uplovite u novu čulnu avanturu.
Sastojci:
Biskvit:
- 300 g glatkog brašna
- 250 g šećera
- 2 kašičice cimeta
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- 180 ml ulja
- 120 g grčkog jogurta
- 4 jajeta
- 100 g oraha
- 450 g šargarepe
- ribana korica jedne narandže
Krema:
- 450 g krem sira
- 250 g milerama
- 150 g omekšalog maslaca
- 150 g šećera u prahu
- ribana korica jedna narandže
Priprema:
Biskvit:
Sitno iseckajte šargarepu i sameljite orahe. U jednoj posudi pomešajte cimet, brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.
U drugoj posudi, penasto izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje, jogurt i koricu od narandže. Suve sastojke umešajte u smesu sa jajima, zatim dodajte šargarepu i orahe, potom dobro izmiksujte da se sve sjedini.
Smesu podelite na tri jednaka dela.
Dno kalupa prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje i izlijte prvi deo smese - pecite oko 35 minuta, na 180 stepeni. Na isti način pecite još dva puta - druge dve smese.
Kada ste ispekli sva tri biskvita, ostavite ih da se ohlade.
Krema:
Omekšali maslac izmiksajte sa krem sirom. Dodajte mileram, koricu narandže i šećer u prahu, te sve dobro sjedinite.
Kremu podelite na tri jednaka dela.
Slaganje torte: kora - krema - kora - krema - kora.
Zadnjim delom kreme premažite celu tortu. Tortu ostavite u frižideru preko noći.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.