• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Torta od šargarepe je najveći trend ove jeseni: Meka, sočna i laka za pravljenje

N. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobičan sastojak za preukusnu tortu

  • 0

Ivana Šteković, kreator digitalnih sadržaja iz Bosne i Hercegovine, redovno nas "časti" preukusnim, neobičnim receptima.

Ovaj put, prenosimo vam magiju torte sa šargarepom. Da, dobro ste čuli. Zaboravite na klasične sastojke i uplovite u novu čulnu avanturu.

Sastojci:

Biskvit:

  • 300 g glatkog brašna
  • 250 g šećera
  • 2 kašičice cimeta
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 180 ml ulja
  • 120 g grčkog jogurta
  • 4 jajeta
  • 100 g oraha
  • 450 g šargarepe
  • ribana korica jedne narandže

Krema:

  • 450 g krem sira
  • 250 g milerama
  • 150 g omekšalog maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • ribana korica jedna narandže

Priprema:

Biskvit:

Sitno iseckajte šargarepu i sameljite orahe. U jednoj posudi pomešajte cimet, brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.

U drugoj posudi, penasto izmiksajte jaja i šećer, dodajte ulje, jogurt i koricu od narandže. Suve sastojke umešajte u smesu sa jajima, zatim dodajte šargarepu i orahe, potom dobro izmiksujte da se sve sjedini.

Smesu podelite na tri jednaka dela.

Dno kalupa prečnika 24 cm obložite papirom za pečenje i izlijte prvi deo smese - pecite oko 35 minuta, na 180 stepeni. Na isti način pecite još dva puta - druge dve smese.

Kada ste ispekli sva tri biskvita, ostavite ih da se ohlade.

Krema:

Omekšali maslac izmiksajte sa krem sirom. Dodajte mileram, koricu narandže i šećer u prahu, te sve dobro sjedinite.

Kremu podelite na tri jednaka dela.

Slaganje torte: kora - krema - kora - krema - kora.

Zadnjim delom kreme premažite celu tortu. Tortu ostavite u frižideru preko noći.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti