Recept za "savršenu" jesenju čorbu posutu hrskavom slaninom: Sprema se za 15 minuta
Sa dolaskom sezone čorbi i supa, savršeno je vreme da isprobate nove recepte koji će zagrejati celu porodicu.
Hladnoća, mračne i kišne večeri nisu tako strašni posle letnjih dana ako se ušuškate ispod toplog ćebeta i prepustite se prijatnoj domaćoj čorbi koja je hiljadu puta bolji izbor od bilo koje druge "utešne" i brze hrane koja vam možda pada na pamet u takvim trenucima.
A šta će vam bolja preporuka od toga da je "TikTok" kuvarica @cookvithauds, prikupila neverovatnih 14,5 miliona pregleda sa svojim brzim, 15-minutnim receptom za čorbu od brokolija i čedar sira, posuta hrskavim komadićima slanine i serviran sa prepečenim hlebom namazanim puterom, koju su svi ocenili kao "savršenstvo".
Sastojci:
- Jedan luk
- Pet do šest čena belog luka
- Maslinovo ulje
- Tri kašike putera
- So
- Biber
- Crni i beli luk u prahu
- 1/4 šolje brašna
- Četiri šolje pilećeg bujona
- 1/2 šolje mleka sa smanjenom masnoćom
- 1/2 šolje pavlake za kuvanje
- Dve šolje čedar sira
- Brokoli
- Iseckana šargarepa
- Slanina
- Prepečeni francuski hleb namazan puterom
Priprema:
Kuvarica je na društvenim mrežama započela svoju čorbu seckanjem luka i belog luka. Potom je sitno iseckala brokoli.
Zatim je stavila maslinovo ulje u tiganj, kao i tri kašike putera. Kada se sve zagrejalo, dodala je iseckani luk, biber, luk i beli luk u prahu i so. Pomešala je sve i ostavila da povrće malo porumeni pre nego što je dodala i beli luk u tiganj.
Nakon toga sipala je brašno i mešala dok se nije formirala gusta pasta. Usput, dok mešate, dodajete i pileći bujon, zatim sve poklopite i ostavite da se kuva nekoliko minuta.
Vreme je da se dospe mleko i šolja čedar sira. Sve dobro promešajte, pa potom dodajte i drugu šolju sira, i dodatno posolite i pobiberite.
Sve dobro promešajte i ubacite seckani brokoli i šargarepu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.
Za to vreme u posebnom tiganju propržite slaninu.
Kada je čorba gotova, servirajte u dve činije srednje veličine i na vrh pospite još malo sira i sitno seckane komadiće pržene slanine.
Namažite tostirani baget sa malo putera i umačite ga u divnu čorbu dok uživate u toplini ovog jela.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.