Pasta sa gamborima i paradajzom koja ulepšava dan: Tako jednostavno, a bogato ukusima

M. P.
M. P.  
  • 0

Svako malo se poželimo ukusa plodova mora, a gambori nikada ne ispadaju iz kulinarske mode u bilo koje doba godine.

Zato, za vas smo pripremili recept sa gamborima ili kozicama, koji se lako sprema, prati, a još lakše - jede!

Pređimo na pripremu ovog specijaliteta, paste sa gamborima u sosu od paradajza.

Sastojci za pastu sa gamborima u paradajz sosu:

  • 400 g špageta ili taljatela
  • 200 g gambora
  • so
  • pola glavice srednjeg crnog luka
  • biber
  • pola limuna
  • maslinovo ulje
  • 3 paradajza 
  • 3 čena belog luka
  • mocarela ili parmezan 

Priprema paste sa gamborima u paradajz sosu:

U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa kada se ugreje na srednjoj vatri, dodajte crni luk da se dinsta. Isecite ili izrendajte beli luk i dodajte u tiganj.

Očistite gambore i dodajte u tiganj, zajedno sa ceđenim limunom. Promešajte sve.

Začinite solju i biberom.

Za to vreme, skuvajte špageta, ali ostavite jednu manju kutlaču vode u kojoj su se kuvale.

Naseckajte paradajz ili, ako imate čeri, onda ga prepolovite. Dodajte u tiganj i mešajte. Dolijte malo vode u kojoj su se kuvale špagete, pa i njih dodajte odmah potom.

Narednajte mocarelu i dodajte je kada paradajz omekša skroz.

Po želji pospite parmezan.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti