Kaneloni sa sirom i spanaćem su idealan izbor za nedeljni ručak: Dašak Italije na vašem stolu

N. K.
N. K.  
  • 0

Italijanska kuhinja je mnogima jedna od omiljenih, pogotovo zbog fenomenalnih kremastih testenina. Kaneloni sa spanaćem i sirom su prava poslastica za nedeljni ručak.

Sastojci:

  • 250 g kanelona
  • 250 g kremastog sira
  • 300 g španaća (može i zaleđeni)
  • 2 glave luka
  • žlica maslinovog ulja
  • 50 g narendane gaude

Za bešamel:

  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 700 ml mleka
  • so i papar
  • po želji muškatni oraščić
  • 100 g parmezana

Priprema:

Pripremite bešamel. Na maslacu prepržite brašno, smanjite vatru pa polako dodajte mleko. Neprestano mešajte kako se ne bi stvorile grudvice.

Dodajte začine i na kraju parmezan. Kuvajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust.Na malo maslinovog ulja prepržite sitno seckani luk.

Dodajte španać, prohladite pa dodajte kremasti sir, možete koristiti riccotu, a odlično će odgovarati bilo koji sirni namaz.

Posudu za rernu premažite maslacem. Napunite kanelone smesom spanaća i sira pa ih posložite jedan do drugoga. Prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko pola sata u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni.

Nakon pola sata maknite foliju, dodajte naribani sir pa vratite u rernu na pet do 10 minuta.Poslužite toplo ili hladno.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti