Kaneloni sa sirom i spanaćem su idealan izbor za nedeljni ručak: Dašak Italije na vašem stolu
Italijanska kuhinja je mnogima jedna od omiljenih, pogotovo zbog fenomenalnih kremastih testenina. Kaneloni sa spanaćem i sirom su prava poslastica za nedeljni ručak.
Sastojci:
- 250 g kanelona
- 250 g kremastog sira
- 300 g španaća (može i zaleđeni)
- 2 glave luka
- žlica maslinovog ulja
- 50 g narendane gaude
Za bešamel:
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 700 ml mleka
- so i papar
- po želji muškatni oraščić
- 100 g parmezana
Priprema:
Pripremite bešamel. Na maslacu prepržite brašno, smanjite vatru pa polako dodajte mleko. Neprestano mešajte kako se ne bi stvorile grudvice.
Dodajte začine i na kraju parmezan. Kuvajte na laganoj vatri dok umak ne postane gust.Na malo maslinovog ulja prepržite sitno seckani luk.
Dodajte španać, prohladite pa dodajte kremasti sir, možete koristiti riccotu, a odlično će odgovarati bilo koji sirni namaz.
Posudu za rernu premažite maslacem. Napunite kanelone smesom spanaća i sira pa ih posložite jedan do drugoga. Prelijte bešamelom, prekrijte aluminijskom folijom pa pecite oko pola sata u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni.
Nakon pola sata maknite foliju, dodajte naribani sir pa vratite u rernu na pet do 10 minuta.Poslužite toplo ili hladno.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Slobodan Knežević iz Velikog Gradišta otkriva recept za najbolju alasku čorbu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.