Recept za tradicionalni paprikaš koji uvek ispadne odlično: Oduševićete ukućane ovim specijalitetom
Ručak koji je uvek rado viđen na trpezama jeste upravo i tradicionalni paprikaš. Sa mesom ili bez, ovom specijalitetu retko ko može odoleti.
Pripremili smo za vas recept po kom će vam ovaj ručak ispasti savršeno, a oko pripreme se gotovo ni ne morate truditi.
Sastojci za paprikaš:
- 3 sveže paprike
- 3 krompira
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 3 oljuštena paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema paprikaša:
Povrće isecite na kolutove ili kockice.
Sve sem krompira i paprike dinstajte u zagrejanoj šerpi na malo ulja.
Kada povrće omekša, dodajte papriku i krompir i dinstajte još nekoliko minuta, pa dodajte začine.
Nalijte vodu da ogrezne i kuvajte oko pola sata.
Na kraju dodajte sitno seckan peršunov list.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.