Punjena kuvana jaja su savršeno slavsko predjelo: Pripremite ih na svoj svečarski dan
Predjelo je važan deo svake slavske trpeze, šarenoliki zalogajčići su tu da nas pripreme za sve kulinarske čarolije u nastavku. Jedno od predjeloa kome malo ko može da odoli jesu kuvana jaja.
Što više iskoristite maštu u ukrašavanju, biće samo bogatije. Zato je recept čista igra.
Sastojci:
- jaja
- majonez
- pavlaka
- so
za dekoraciju:
- šunka
- rotkvice
- mladi luk
- svekla
- peršun
- paprika
- ajvar...
Priprema:
Jaja tvrđe skuvajte, pa ih prohladite.
Oljuštite ih, pa nežno nožem presecite napola, da ne povredite formu.
Lagano izvadite žumanca, pa ih smestite u jednu činiju.
Izgnječite ih viljuškom, pa dodajte im malo majoneza i pavlake. Lagano osolite. Da biste ujednačili smesu, možete da koristite mikser.
Dobijenom smesom punite belanca i ukrašavajte ih - seckanom šunkom, rotkvicama, peršunom, prazilukom, narom... poigravajte se svim oblicima i bojama.
U deo prvobitne smese možete dodati i malo svekle ako želite crvenkasti boju, a i kašika ajvara je odlična za narandžastu.
Ređajte ih na tanjir same ili sa drugim delovima predjela.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: 2 sata, 5 slavskih kolača u isto vreme, ovo može svaka domaćica
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.