Probali smo ovu picu na Internacionalnom šampionatu i oduševili se: Otkrijte Sretenovu tajnu za najbolji ukus

J. V.
J. V.  
  • 0

Sreten Sekulić, jedan od takmičara na Internacionalnom pizza šampionatu u Beogradu, koji se održava u Comtrade centru, predstavio je svoju izuzetnu pica kreaciju u prestižnoj kategoriji napoletana. Ovaj događaj okupio je vrhunske pica majstore iz celog sveta, a Sreten je svojim umećem uspeo da ostavi snažan utisak na sve prisutne. Njegova pica nije bila samo obrok - bila je pravo umetničko delo, spoj tradicije, strasti i inovacije. Svaki sastojak pažljivo je odabran i harmonično upleten u celokupan doživljaj.

Sreten je za osnovu svoje pice izabrao pršutu od Angus govedine, vrhunski proizvod koji je sam po sebi pravi gurmanski užitak. Goveđi pršut jedinstvene arome proizveden je od pažljivo biranih komada najkvalitetnije Angus govedine, koja je poznata po bogatstvu proteina, sočnosti i neuporedivom ukusu. Komadi goveđeg buta su usoljeni i pripremljeni po domaćoj, tradicionalnoj recepturi, a potom su blago dimljeni, što im daje duboku, ali suptilnu dimnu aromu. Kad se zagrize, pršut oslobađa sočan i bogat ukus, koji se postepeno otkriva, ostavljajući snažan utisak. Ova pršuta, sa svojom složenom aromom, ne samo da upotpunjuje picu, već je i čini luksuznim delikatesom.

Kako bi sve ove bogate arome upotpunio, Sreten je odlučio da koristi sir sa zelenim biberom, koji je dodao specifičnu pikantnost i šarm. Zeleni biber je najaromatičnija vrsta bibera, sa osvežavajućim, ali snažnim karakterom koji se nežno razvija na nepcu. On se savršeno uklapa sa sočnošću pršute, ističući njene dimljene tonove, dok istovremeno pruža blagu, ali nezaboravnu pikantnost koja traje. Ovaj sir nije samo dodatak – on je ključni element koji sve druge sastojke podiže na viši nivo, stvarajući bogatstvo ukusa koji se ne zaboravlja.

Za bogatstvo teksture i još dublje ukuse, Sreten je pripremio beli sos od belog vina, neutralne pavlake i Grana Padano sira. Ovaj sos je pun i kremast, ali nije pretežak – njegova suptilna kiselost, koja dolazi od vina, savršeno balansira bogatstvo pavlake i sira, stvarajući teksturalni kontrast sa sočnim mesom i pikantnim sirom. Beli sos dodaje picama luksuznu glatkoću, ali je dovoljno bogat da se oseća u svakom zalogaju, spajajući sve arome u jednu celinu.

Kad smo probali ovu picu, odmah smo se prepustili njenim mirisima i aromama koje su nas osvajale iz trenutka kad smo je samo pogledali. Prvi miris koji je dopirao do nas bio je dimljeni miris pršute, blag, ali vrlo prisutan, koji je podsećao na miris sveže pečenih mesnih delikatesa. Zatim je tu bio pikantan miris sira sa zelenim biberom, sa svojom prepoznatljivom oštrinom, koja je savršeno kontrastirala sa bogatstvom pršute. U pozadini je miris belog sosa upotpunjavao celokupan doživljaj, dodajući ujednačenu kremastost koja je sve povezivala.

Svaka komponenta ove pice imala je svoje savršeno mesto, a nijedna nije preovladala. Na suptilan način, dimljena pršuta, pikantni sir sa zelenim biberom i kremasti beli sos zajedno su stvorili bogatstvo ukusa koje je bilo u savršenoj ravnoteži. Bilo je jasno da su svi sastojci pažljivo birani i da je Sreten svaki zalogaj osmislio sa velikim pažnjom.

Sretenova pica bila je pravi gastronomski doživljaj. Iako je ispoštovana tradicija i tehnika pripreme prave napoletane pice, njegovo umeće u spajanju savršenih sastojaka podiglo je ovu picu na nivo koji je prevazišao samo običnu hranu. I dok smo uživali u svakom zalogaju, osećali smo kako se svi ukusi međusobno prepliću i kako svaki sastojak doprinosi celokupnom iskustvu. Ova pica nije bila samo obrok - bila je emocionalno putovanje kroz arome, teksture i mirise, koji su ostavili snažan utisak na nas, a celokupni doživljaj trajno je ostao u sećanju.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovako izgleda Internacionalni pizza šampionat koji se trenutno održava u Beogradu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti