Recept za najlepši kuglof: Poslastica koja nas vraća u detinjstvo i najavljuje praznike

B. P.
B. P.  
  • 0

Vreme je slavlja i praznika, pa je odlična prilika da se domaćice oprobaju i u nekim novim stvarima u kuhinji. Zašto ne biste probali jedinstven recept za kuglof? Upravo on će vas podsetiti na detinjstvo i ušuškati vas u idiličnu prazničnu atmosferu.

Sastojci za kuglof:

  • 500 g brašna
  • 2 šolje šećera u prahu
  • 250 g putera
  • 4 jaja
  • 120 ml mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašičice kakaa
  • rendana kora jednog limuna

Priprema kuglofa:

Puter, koji je odstojao na sobnoj temperaturi, umutite sa žumancima i šećerom u prahu sve dok smesa ne postane kremasta i prozračna. Posle toga postepeno dodajte rendanu koru limuna, ekstrakt vanile i mleko. Polako mutite mikserom dok se sve ne sjedini, pa onda nastavite špatulom.

Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa dodajte smesi i lagano ručno mešajte, dok se sve dobro ne sjedini i ne postane kremasto. Na kraju ubacite kakao i dobro promešajte.

U drugoj činiji umutite belanca dok ne postane čvrst šam. Kada se to dogodi, postepeno ih dodajte prethodno spremljenoj smesi.

Kalup za kuglof premažite sa puterom, sipajte malo brašna da se zalepi, pa onda izručite smesu za kuglof u kalup, ravnomerno ga raspoređujući. Po želji, možete prvo sipati samo polovinu smese, pa ubaciti komade čokolade, suvog voća ili nečeg trećeg, pa onda preko toga sipajte i drugu polovinu smese za kuglof.

Pecite na 180 stepeni oko 45 do 50 minuta, sve dok ne primetite da je počeo kuglof da dobija koricu. Kada se ispeče, izvadite sa strane i ostavite da se ohladi i pospite ga prah šećerom.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Procurio tajni recept za "Buckovu" goveđu salatu: Probali smo pravu eksploziju ukusa

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti