15 minuta za najlepšu posnu rusku salatu: Omiljeno slavsko predjelo spremite i za Svetog Nikolu
Ruska salata je omiljeni deo mnogih trpeza, posebno tokom praznika ili proslava. Međutim, u vreme posta važno je uskladiti tradiciju i verske običaje sa ukusima. Ova salata, poznata po bogatstvu sastojaka i kremastoj teksturi, kombinacije povrća, kisele pavlake i majoneza, ali u posnoj verziji, umesto klasične pavlake i majoneza, koriste se biljne alternative.
Zdravija, ali jednako ukusna, posna ruska salata predstavlja savršen spoj jednostavnih, ali složenih ukusa, čineći je nezaobilaznim delom svakog slavskog stola, a posebno za Nikoljdan.
Sastojci za posnu rusku salatu:
- 200 gr graška
- 200 gr krompira
- 200 gr šargarepe
- 200 gr kukuruza šećerca
- 5 kiselih krastavčića
- 200-300 g posnog majoneza
- so
Priprema posne ruske salate:
Zamrznuto povrće obariti pet minuta u ključaloj slanoj vodi. Nakon toga, odmah ga preneti u oceđivač i ostaviti još pet minuta da se dobro ocedi i ohladi. Zatim ga vratiti u činiju, dodati majonez, so i biber, a potom i sitno iseckane kisele krastavčiće.
Po želji, salatu možete ukrasiti peršunom, iako to nije nužno, jer će se sigurno pojesti pre nego što stignete da je iznesete na sto!
Prijatno i srećna slava!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Da li su vegani gurmani i kako se pravi zdrava bajadera: PlantBased kitchen talk sa Sonjom Veljkov
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Majonez
Mi ovako pravimo posni majonez, po receptu moje majke: senf, limunov sok i ulje dobro izmešate. Mnogo je bolji ukus nego kupovni majonezi.
Podelite komentar