Savršen recept za domaći hleb sa suvim kvascem: Ulepšajte sebi sumorno subotnje jutro

B. P.
B. P.  
  • 0

Složićete se da ne postoji ništa lepše nego kada vas ujutru probudi miris domaćeg hleba. Neki su u stanju da pojedu celu veknu jer je prosto nemoguće odoleti i mirisu i ukusu. Domaći hleb sa suvim kvascem možete odmah ujutru napraviti, kao najavu za predstojeći vikend, a njegov recept je malo reći savršen.

Sastojci za domaći hleb sa suvim kvascem:

  • 800 g brašna
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 300 ml tople vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli

Priprema domaćeg hleba sa suvim kvascem:

U većoj činiji pomešajte kvasac, šećer, vodu i so. Promešajte i ostavite da odstoji nekih 10 minuta sve dok se kvasac ne aktivira. Postepeno dodajte brašno i ujedno mešajte smesu sve dok ne dobijete glatko testo. Potom, prebacite testo na radnu ploču i lagano ga rukama izradite. Ukoliko je potrebno, dodajte brašna kako vam se testo ne bi lepilo za prste.

Kada ste zamesili testo, vratite ga u činiju i sipajte kap do dve ulja preko njega i razmažite pa prekrijte krpom i ostavite da testo nadođe, sve dok ne se duplira, držeći ga na toplom.

Posle toga vremena, ponovo premesite testo i potom ga stavite u tepsiju u kojoj ćete peći hleb, pa kada ga "postavite", pospite malo preko njega i kukuruznog brašna. Ostavite i u tepsiji da hleb naraste, najmanje pola sata.

Posle ovog vremena, pecite hleb na 180 stepeni, najmanje 30 minuta. Kada hleb bude pečen, ostavite ga malo da se prohladi i spreman je za jelo.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je najveći hleb na kobasicijadi u Bačkom Petrovcu: Pekli ga celu noć, a evo koliko je težak

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti