Recept za originalne ruske kape baca vas na kolena: Poslastica našeg detinjstva vraća se na velika vrata

B. P.
B. P.  
  • 0

I dalje smo u periodu slavlja i obilja hrane, kada se porodice okupljaju i uz omiljenu trpezu dele savete i opuštene razgovore. Za najbolji trenutak dana kada se opuštamo, najbolje je i zasladiti se malim i ukusnim đakonijama, baš kao što su ruske kape. Ovaj slatkiš je uvek dobrodošao na našu trpezu, a originalni recept za ruske kape je jednostavan toliko da ćete ga često praviti.

Sastojci za ruske kape:

za kore:

  • 600 g brašna + 2 kašike
  • 200 g šećera + 2 kašike
  • 250 g kakaa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo soli
  • 500 ml biljnog mleka + 50 ml
  • 100 ml ulja
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

za fil:

  • 200 g indijskog oraha + 50 g
  • 150 ml biljnog mleka
  • 50 ml kokosovog ulja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 100 g šećera
  • malo soli

za preliv:

  • 100 ml biljnog mleka
  • 250 g čokolade
  • 400 g kokosa

Priprema ruskih kapa:

Pre svega dobro zagrejte rernu, najbolje na 200 stepeni. U jednoj većoj činiji pomešajte brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so. U drugoj pomešajte "mokre" sastojke: mleko, ulje, sirće i ekstrakt vanile. Činiju sa suvim sastojcima dodajte u činiju sa drugom sastojcima i lagano promešajte.

Kada se sve sjedini, dobijenu smesu izlijte u pleh po želji (mada je najbolje da on bude kockastog oblika) i pecite je oko 20 minuta na 200 stepeni. Kada bude pečena kora, izvadite je i ostavite da se ohladi.

Za to vreme, pripremite fil. Sve sastojke za fil pomešajte i sjedinite u jednu veću činiju i mutite mikserom dok se sve lepo ne sjedini i dobijete homogenu smesu. Kada to završite, počnite da pravite i preliv tako što ćete staviti mleko da provri u manjoj šerpi. Izlomite čokoladu i ubacite je u mleko, kada počne mleko da se zagreva, mešajte čokoladu da se lepo i ravnomerno otopi. Kada spremite preliv, stavite ga u frižider na 20 minuta.

Uzmite manju čašu ili okrugli kalup ako imate i njime "secite" krugove od ispečene kore. Svaki dobijeni "krug" prepolovite po sredini da dobijete dva kruga ali ovog puta manje visine. Na jednu polovinu kruga stavite kašičicu fila i preklopite drugom polovinom i odmah umočite u kokos i ređajte ih na tacnu.

Kada napravite sve ruske kape, izvadite čokoladu iz frižidera i uvaljajte kolače sa gornje i donje strane.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Napravite lokum u kućnoj radinosti: Ne morate da idete u Tursku da biste ga jeli

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti