Pita od bundeve sa gotovim korama je idealna posle ručka: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli
Retko ko može da odoli ukusnim pitama i bilo kojoj vrsti testa, po čemu smo mi i nadaleko poznati. Jedna od omiljenih pita i ona koja se pravi u ovom zimskom periodu je pita od bundeve sa gotovim korama. Iako joj je ukus neprikosnoven, njena priprema nije komplikovana, a recept je takođe pogodan i za one manje vešte u kuhinji.
Sastojci za pitu od bundeve sa gotovim korama:
- 1 pakovanje tankih kora za pitu
- 1 kg bundeve
- 200 g šećera
- 150 g suvog grožđa
- 6 kašika griza
- cimet po željiulje i voda za premazivanje kora
Priprema pite od bundeve od gotovih kora:
Bundevu oljuštite i očistite je od semenki pa na krupno je izrendajte. Možete je ostaviti u cediljki kako biste bili sigurni da će se lepo ocediti, ali nije neophodno. Preko pospite malo šećera.
Za to vreme, uzmite jednu koru i premažite sa mešavinom vode i ulja, a možete i prstima blago da poprskate. Preko nje stavite drugu koru i ponovite postupak tako da ukupno imate četiri kore poslagane jednu na drugu. Onda uzmite fil i rasporedite ga po jednoj strani kore, pa pre nego što počnete da je rolujete, pospite još malo šećera, za slučaj da bundeva nije mnogo slatka. Ako vam je bundeva vlažna i nije se dovoljno ocedila, slobodno možete posuti i malo griza preko fila. Tek na kraju pospite malo suvog grođža i cimeta, sve po želji.
Urolajte i složite na pleh, možete malo ulja poprskati preko pite pa kada popunite pleh stavite ga na pečenje oko 40 minuta na 180 stepeni. Kada bude gotova, ostavite je da se malo ohladi i pospite preko šećer u prahu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.