Slana torta sa tost hlebom i ajvarom će osvojiti svakog: Neprikosnoven ukus domaće kuhinje

B. P.
B. P.  
  • 0

Kada vam se najave gosti, nema ništa nezgodnije nego pitanje čime da ih poslužite. Uvek je naravno dostupna kupovna hrana koja se samo ispeče i bude spremna, ali najlepše je kada sami pripremite i budete ponosni na svoje kulinarsko umeće. Zato je ova slana torta od tost hleba i ajvara poseban gušt za sve vaše goste, a recept je toliko prost da će sve biti gotovo dok se gosti ne pojave pred vratima.

Sastojci za slanu tortu sa hlebom i ajvarom:

  • 24 kriške tost hleba
  • 300 g majoneza
  • 100 g ajvara
  • 150 g pavlake
  • 100 g šunke
  • 150 g rendanog kačkavalja
  • 2 kuvana jaja
  • 3 kornišona
  • po želji 50 g mariniranih pečuraka

Priprema slane torte sa hlebom i ajvarom:

Isecite krajeve tost hleba i poređajte šest komada na posudu na kojoj ćete servirati tortu. Premažite ih pavlakom, stavite malo kačkavalja, pa preko poređajte kriške šunke. Preko toga namažite još jedan tanak sloj pavlake, pa sledeći red poređajte sa tost hlebom.

Premažite ga mešavinom kečapa i 100 g majoneza, preko izrendajte kornišone i isecite sitnije pečurke, pa poređajte sledeći red sa prepečenim hlebom.

Taj red namažite majonezom, pa stavite kačkavalj i dva kuvana jaja, pa treći red poređajte tost hleb. Prelijte mešavinom ostatka majoneza i ukrasite šunkom ili rendanim jajetom.

Ostavite u frižideru da se ohladi, a ako nemate vremena, dovoljno je i pola sata. Isecite na željene komade i uživajte u ukusu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slana šarena torta bez pečenja: Postaće vam omiljena

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti