Zaboravite na običan čizkejk, ovaj recept sa BANANOM će rastopiti sva vaša čula: Savršen nedeljni desert

N. K.
N. K.  
  • 0

Delikatna ravnoteža i teksture ukusa su neverovatne u ovom desertu. Slatkoća i sol koji se savršeno slažu je ono što čini čizkejk tako jedinstvenim i glavni je razlog popularnosti famoznog kolača od sira.

Ovaj put, mi vam prenosimo još kompletniji recept - čizkejk sa bananom!

Sastojci

Za koru:

  • 4 veće banane
  • 60 ml ulja
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 1/2 kesice vanilinog šećera
  • 200 g brašna
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 1 kašičica cimeta

Za fil:

  • 900 g neslanog krem sira
  • 100 g šećera
  • 1/2 kesice vanilinog šećera
  • 250 ml mleka
  • kesica želatina

Dekoracija:

  • cimet
  • banana

Priprema:

Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanilin šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.

Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet.

Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Peći u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni Celzijusa, oko 30-40 minuta.

Neslani krem sir sipati u posudu za mućenje, dodati šećer i vanilin šećer. Mikeserom polako umutiti smesu. U malo mlakog mleka dodati želatin i pustiti 5-10 minuta da bubri.

Kada je želatin nabrubi, dodati ga preostalom mleku.

Mleko zatim postepeno dodati smesi od krem sira i mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini. Fil prelijte preko ispečene i ohlađene kore.

Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač isecite i dekorišete cimetom i kolutovima banane.

Uživajte u predivnom ukusu!

(Ona.rs/Recepti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Da li su vegani gurmani i kako se pravi zdrava bajadera: PlantBased kitchen talk sa Sonjom Veljkov

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti