
Zaboravite na običan čizkejk, ovaj recept sa BANANOM će rastopiti sva vaša čula: Savršen nedeljni desert
Delikatna ravnoteža i teksture ukusa su neverovatne u ovom desertu. Slatkoća i sol koji se savršeno slažu je ono što čini čizkejk tako jedinstvenim i glavni je razlog popularnosti famoznog kolača od sira.
Ovaj put, mi vam prenosimo još kompletniji recept - čizkejk sa bananom!
Sastojci
Za koru:
- 4 veće banane
- 60 ml ulja
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanilinog šećera
- 200 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
- 1 kašičica cimeta
Za fil:
- 900 g neslanog krem sira
- 100 g šećera
- 1/2 kesice vanilinog šećera
- 250 ml mleka
- kesica želatina
Dekoracija:
- cimet
- banana
Priprema:
Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini. Dodati šećer, vanilin šećer i mutiti dok se šećer lepo ne otopi.
Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet.
Smesu izliti u okrugli kalup kome se stranica skida. Peći u već zagrejanoj rerni na 160 stepeni Celzijusa, oko 30-40 minuta.
Neslani krem sir sipati u posudu za mućenje, dodati šećer i vanilin šećer. Mikeserom polako umutiti smesu. U malo mlakog mleka dodati želatin i pustiti 5-10 minuta da bubri.
Kada je želatin nabrubi, dodati ga preostalom mleku.
Mleko zatim postepeno dodati smesi od krem sira i mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini. Fil prelijte preko ispečene i ohlađene kore.
Ostavite u frižideru najmanje 3 sata da se smesa lepo rashladi. Skloniti obruč sa kalupa. Ohlađen kolač isecite i dekorišete cimetom i kolutovima banane.
Uživajte u predivnom ukusu!
(Ona.rs/Recepti)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Da li su vegani gurmani i kako se pravi zdrava bajadera: PlantBased kitchen talk sa Sonjom Veljkov
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.