Isprobali smo recept srpskog glumca Marka Vasiljevića i kažemo "Bravo!": Pohovani pileći štapići sa ranč sosom

M. M.
M. M.  

Pohovani pileći štapići su jedno od jela koje deca obožavaju, ali ni odrasli ne mogu da se odupru lako njihovom ukusu!

A ovaj recept podelio je poznati srpski glumac i kulinarski entuzijasta Marko Vasiljevića, koji je i onako ukusno pripremljenu piletinu oplemenio fantastičnim "ranč" umakom koji ih  čini još boljima.

Isprobali smo ga i možemo da kažemo da je zaista odličan! Poh je prava mala tajna koja čini ovo jelo sočnijim i savršenim za svaku priliku. Prenosimo ga u celosti.

Sastojci

Za pileće štapiće:

  • Pileće grudi
  • Poh 
  • Jaja

Za "RANCH" umak:

  • 2 kašike majoneza
  • 100g milerama
  • Sok od pola limuna
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica suvog vlašca (još bolje ako imate svež)
  • So
  • Biber
  • Mirođija
  • Peršun

Priprema

U posudu stavite 2 kašike majoneza, 100g milerama, sok od pola limuna i suve začine (beli luk, suvi vlašac, so i biber). Dobro sve umutite dok ne dobijete glatku i kremastu masu.

Kada sve lepo promešate, dodajte sitno seckanu mirođiju i peršun. Opet sve dobro promešajte i vaš ukusni "RANCH" umak je gotov!

Pileće grudi isecite na trake (štapiće) i uvaljajte ih prvo u jaja, pa zatim u poh. Ovaj proces ponovite još jednom da biste osigurali da se poh ravnomerno rasporedi po mesu.

Pileće štapiće pržite u vrelom ulju nekoliko minuta, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.

Brzo i ukusno jelo koje će sigurno oduševiti vašu porodicu i prijatelje, a deca će ga obožavati! Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti