
Isprobali smo recept srpskog glumca Marka Vasiljevića i kažemo "Bravo!": Pohovani pileći štapići sa ranč sosom
Pohovani pileći štapići su jedno od jela koje deca obožavaju, ali ni odrasli ne mogu da se odupru lako njihovom ukusu!
A ovaj recept podelio je poznati srpski glumac i kulinarski entuzijasta Marko Vasiljevića, koji je i onako ukusno pripremljenu piletinu oplemenio fantastičnim "ranč" umakom koji ih čini još boljima.
Isprobali smo ga i možemo da kažemo da je zaista odličan! Poh je prava mala tajna koja čini ovo jelo sočnijim i savršenim za svaku priliku. Prenosimo ga u celosti.
Sastojci
Za pileće štapiće:
- Pileće grudi
- Poh
- Jaja
Za "RANCH" umak:
- 2 kašike majoneza
- 100g milerama
- Sok od pola limuna
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica suvog vlašca (još bolje ako imate svež)
- So
- Biber
- Mirođija
- Peršun
Priprema
U posudu stavite 2 kašike majoneza, 100g milerama, sok od pola limuna i suve začine (beli luk, suvi vlašac, so i biber). Dobro sve umutite dok ne dobijete glatku i kremastu masu.
Kada sve lepo promešate, dodajte sitno seckanu mirođiju i peršun. Opet sve dobro promešajte i vaš ukusni "RANCH" umak je gotov!
Pileće grudi isecite na trake (štapiće) i uvaljajte ih prvo u jaja, pa zatim u poh. Ovaj proces ponovite još jednom da biste osigurali da se poh ravnomerno rasporedi po mesu.
Pileće štapiće pržite u vrelom ulju nekoliko minuta, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi.
Brzo i ukusno jelo koje će sigurno oduševiti vašu porodicu i prijatelje, a deca će ga obožavati! Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Riblji paprikaš za četiri osobe: Originalan somborski recept za riblji kotlić
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.