
Savršen recept za domaće mantije: Klasika koja oduzima dah, morate ih probati, pravi GURMANSKI užitak
Mantije su tradicionalno jelo koje je jako popularno na našim prostorima, pa se može praviti u različitim varijantama. Ovaj specijalitet je zapravo vrsta pite koja se pravi od tankog testa punjenog mesom, najčešće jagnjećim ili goveđim, ali i sa raznim začinima. Mantije su poznate po bogatom ukusu, savršenoj teksturi i sočnom punjenju i ovo je jednostavni recept za mantije sa mesom koje možete pripremiti kod kuće.
Sastojci za mantije sa mesom:
- 500 g mekog brašna
- 2 jaja
- 400 ml mlake vode
- ulje
- so
za fil za mantije:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- so
- biber
Priprema mantija:
Pomešajte brašno i so, a jaja posebno umutite. Dodajte im vodu i malo ulja pa spojite sa brašnom. Umesite testo tek toliko da bude mekano, da vam se ne lepi za prste i ostavite ga pokriveno krpom sa strane oko sat vremena.
Potom, podelite na nekoliko jufkica, veličine po želji. Razvijte testo oklagijom u pravougaonik i isecite na kvadrate željene veličine.
Sve sastojke za fil spojite, promešajte i punite isečene kvadrate. Spojite ivice kvadrata, okrenite ih na dole i poređajte na pleh koji ste podmazali uljem.
Mantije sa mesom pecite oko pola sata na 200 stepeni, sve dok ne porumeni. Kada budu gotove, mantije sa mesom izvadite iz rerne i poslužite iz kiselu pavlaku ili kiselo mleko.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.