Napravite najmekše lepinje po receptu Maše Memedović: Brzo, jednostavno i neodoljivo
Ako volite miris domaćeg hleba koji se širi kuhinjom i podseća na detinjstvo, onda će vas ovaj recept oduševiti. Maša Memedović, ćerka našeg poznatog novinara Jovana Memedovića podelila je na svom Instagramu recept za jednostavne lepinje koje će osvojiti i najprobirljivija nepca.
Sastojci za najmekše lepinje:
- 1 suvi kvasac
- 1 kašičica šećera
- (odnos voda-brašno=1:2)
- 2 šolje mlake vode
- 4 šolje brašna (uz dodatak po potrebi)
- par kašika maslinovog ulja
- 3 kašike grčkog jogurta
- so
Priprema najmekših lepinja:
Kvasac i šećer umutiti sa vodom i ostaviti da odstoji 15 minuta. Dodajte brašno, ulje, so i jogurt. Sjedinite u činiji i možete da dodate još malo brašna. Tako sjedinjeno testo prebacite na radnu površinu na koju ste posuli brašno i mesite rukom dok ne bude previše lepljivo.
U drugu činiju stavite malo maslinovog ulja i ostavite testo da odstoji bar jedan sat. Posle toga testo podelite na jednake loptice, koje treba da pokrijete i ostavite još oko 15 minuta.
Dobro zagrejte tiganj pa loptice razvucite oklagijom i pecite na tiganj obložen maslinovim uljem. Pecite dok ne vidite balončiće na lepinji pa okrenite na drugu stranu. Potrebno je oko jedan minut po svakoj strani.
Za kraj, premažite puterom ili uljem u koje ste dodali sitno naseckan beli luk i peršun. Najmekše lepinje su spremne.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Udala se Maša Memedović: Evo ko je sve došao na venčanje
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.