
Danas je dan za domaću pileću supu: Ovo je recept koji će vam doneti pohvale
U današnje vreme, kada često posežemo za brzom hranom i instant obrocima, sve više žudimo za onim pravim, toplim ukusima iz detinjstva – za domaćom, mirisnom supom koja nas podseća na porodična okupljanja i nedeljni ručak kod bake. Nema boljeg načina da se ugrejemo, okrepljujemo i nahranimo dušu nego tanjirom prave domaće pileće supe.
U nastavku sledi jednostavan, ali proveren recept za supu koja se kuva polako, sa ljubavlju, i vraća onaj poznati osećaj topline doma.
Sastojci za domaću pileću supu:
- 1 manja cela piletina; ili 2-3 bataka sa karabatakom, može i pileća leđa
- 2 šargarepe
- 1 paškanat
- 1 koren peršuna
- 1/4 glavice celera (ili par listova)
- 1 glavica crnog luka
- So
- kocka za supu
- Biber u zrnu (5–6 zrna)
- Lovorov list (1 list, opciono)
- Veza svežeg peršuna
- 2 litra vode
- Tanke rezance (fidelini, domaće ili kupovne)
Priprema domaće pileće supe:
Piletinu operite i isecite na veće komade. Povrće očisti i iseci na veće komade. Ne mora sitno jer se kasnije može izvaditi ili pasirati po želji.
U veliki lonac stavite piletinu, povrće, luk (možete ga prepoloviti i kratko propržiti na suvom tiganju za bogatiji ukus), biber, so i lovorov list.
Nalijte vodu da prekrije sastojke. Stavite na jaku vatru dok ne provri, zatim smanjite na laganu vatru i kuvajte poklopljeno 1.5 do 2 sata, da meso bude mekano.
U supu dodajte rezance i kocku za supu i kuvajte još 5–7 minuta, dok ne omekšaju.
Po potrebi dodajte još soli.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.