Danas je dan za domaću pileću supu: Ovo je recept koji će vam doneti pohvale

M. P.
M. P.  
  • 0

U današnje vreme, kada često posežemo za brzom hranom i instant obrocima, sve više žudimo za onim pravim, toplim ukusima iz detinjstva – za domaćom, mirisnom supom koja nas podseća na porodična okupljanja i nedeljni ručak kod bake. Nema boljeg načina da se ugrejemo, okrepljujemo i nahranimo dušu nego tanjirom prave domaće pileće supe.

U nastavku sledi jednostavan, ali proveren recept za supu koja se kuva polako, sa ljubavlju, i vraća onaj poznati osećaj topline doma.

Sastojci za domaću pileću supu:

  • 1 manja cela piletina; ili 2-3 bataka sa karabatakom, može i pileća leđa 
  • 2 šargarepe
  • 1 paškanat
  • 1 koren peršuna
  • 1/4 glavice celera (ili par listova)
  • 1 glavica crnog luka
  • So
  • kocka za supu
  • Biber u zrnu (5–6 zrna)
  • Lovorov list (1 list, opciono)
  • Veza svežeg peršuna
  • 2 litra vode
  • Tanke rezance (fidelini, domaće ili kupovne)

Priprema domaće pileće supe:

Piletinu operite i isecite na veće komade. Povrće očisti i iseci na veće komade. Ne mora sitno jer se kasnije može izvaditi ili pasirati po želji.

U veliki lonac stavite piletinu, povrće, luk (možete ga prepoloviti i kratko propržiti na suvom tiganju za bogatiji ukus), biber, so i lovorov list.

Nalijte vodu da prekrije sastojke. Stavite na jaku vatru dok ne provri, zatim smanjite na laganu vatru i kuvajte poklopljeno 1.5 do 2 sata, da meso bude mekano.

U supu dodajte rezance i kocku za supu i kuvajte još 5–7 minuta, dok ne omekšaju.

Po potrebi dodajte još soli.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ove špagete su raj za nepca: Prave se za 15 minuta i to u samo jednoj posudi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti