Klasični recept za najsočnije punjene paprike: Topli obrok iz rerne zadovoljiće želje svih ukućana

B. P.
B. P.  
  • 0

Punjena paprika jedno je od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, posebno zbog bogatog ukusa i jednostavnosti pripreme. Ovaj tradicionalni recept donosi savršenu kombinaciju sočnih paprika ispunjenih aromatičnim mesnim nadjevom, koji se lagano kuva u ukusnom umaku. Bez obzira da li ste iskusni kuvar ili tek početnik, punjena paprika će sve oduševiti svojim izgledom i ukusom.

Sastojci za punjene paprike:

  • 10 paprika
  • 600 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašika seckanog peršunovog lista

sastojci za sos za punjene paprike:

  • 100 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml mlake vode
  • 500 ml soka od paradajza
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 2 kašike šećera

Priprema punjenih paprika:

U šerpu sipajte ulje, dodajte brašno i propržite ga. Dodajte mlevenu papriku, promešajte i zalijte paradajz-sokom i vodom. Promešajte tako da ne bude grudvica, pa dodajte i ostale začine.

Sos sklonite sa vatre i ostavite sa strane.

Paprike operite i očistite iznutra. Oljuštite crni luk, pa ga sitno iseckajte i stavite u posudu. Pirinač operite i stavite ga zajedno sa lukom, pa dodajte meso, so, mlevenu papriku, biber i ostale začine po želji.

Sve promešajte i stavite u frižider na sat vremena, a onda mesom napunite paprike i poređajte u dublju šerpu. Pripremljen sos prelijte preko poređanih paprika. Na šerpu stavite poklopac i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko dva sata.

Punjene paprike služite tople uz pire krompir i sezonsku salatu.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Recept za posne paprike sa heljdom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti