
Klasični recept za najsočnije punjene paprike: Topli obrok iz rerne zadovoljiće želje svih ukućana
Punjena paprika jedno je od najomiljenijih jela u mnogim domaćinstvima, posebno zbog bogatog ukusa i jednostavnosti pripreme. Ovaj tradicionalni recept donosi savršenu kombinaciju sočnih paprika ispunjenih aromatičnim mesnim nadjevom, koji se lagano kuva u ukusnom umaku. Bez obzira da li ste iskusni kuvar ili tek početnik, punjena paprika će sve oduševiti svojim izgledom i ukusom.
Sastojci za punjene paprike:
- 10 paprika
- 600 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica soli
- pola kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika seckanog peršunovog lista
sastojci za sos za punjene paprike:
- 100 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 500 ml mlake vode
- 500 ml soka od paradajza
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevene paprike
- 2 kašike šećera
Priprema punjenih paprika:
U šerpu sipajte ulje, dodajte brašno i propržite ga. Dodajte mlevenu papriku, promešajte i zalijte paradajz-sokom i vodom. Promešajte tako da ne bude grudvica, pa dodajte i ostale začine.
Sos sklonite sa vatre i ostavite sa strane.
Paprike operite i očistite iznutra. Oljuštite crni luk, pa ga sitno iseckajte i stavite u posudu. Pirinač operite i stavite ga zajedno sa lukom, pa dodajte meso, so, mlevenu papriku, biber i ostale začine po želji.
Sve promešajte i stavite u frižider na sat vremena, a onda mesom napunite paprike i poređajte u dublju šerpu. Pripremljen sos prelijte preko poređanih paprika. Na šerpu stavite poklopac i ostavite da se krčka na tihoj vatri oko dva sata.
Punjene paprike služite tople uz pire krompir i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.