Najlakši način da pripremite slatko od šumskih jagoda: Recept za dušu!

M. P.
M. P.  
  • 0

Miris šumskih jagoda neizostavno budi uspomene na detinjstvo, izlete i bakin šporet na kojem tiho krčka tegla slatkog. Ovaj recept za slatko od šumskih jagoda ne samo da čuva tradiciju, već i savršeno spaja jednostavne sastojke sa bogatim, prirodnim ukusom.

Šumske jagode su male, ali izuzetno aromatične i prepune ukusa, a kada se nežno skuvaju u šećernom sirupu, pretvaraju se u pravi gurmanski užitak.

Sastojci za slatko od šumskih jagoda:

  • 1 kg jagoda
  • 1 kg šećera
  • 1 limun

Priprema:

Jagode potopite u vodu i stavite kašičicu sode bikarbone. Ostavite ih tako pola sata.

Sperite ih pod mlazom vodom i osušite čistom kuhinjskom krpom.

U veću šerpu stavite malo šećera i poređajte red jagoda, pa ponovo šećer i tako radite dok van ne nestane jagoda i šećera.

Na jagode stavite nekoliko kriški limuna.

Šerpu prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite je u frižider da odstoji preko noći kako bi jagode pustile sok.

Ujutru promešajte jagode i kuvajte ih na srednjoj vatri, povremeno mešajući.

Stavite ih da se kuvaju, pa kada provre, smanjite temepraturu i kuvajte ih oko 40 minuta.

U toku kuvanja slatko nemojte mešati, ali povremeno kašikom skinite penu sa površine.

Slatko je gotovo kada dobijete željenu gustinu.

Kada se ohladi, prebacite ga u prethodno sterilisane tegle.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Održan je prvi Plantbased Masterclass u Srbiji: Pogledajte kako su se spremali ukusni recepti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti