
Najlakši način da pripremite slatko od šumskih jagoda: Recept za dušu!
Miris šumskih jagoda neizostavno budi uspomene na detinjstvo, izlete i bakin šporet na kojem tiho krčka tegla slatkog. Ovaj recept za slatko od šumskih jagoda ne samo da čuva tradiciju, već i savršeno spaja jednostavne sastojke sa bogatim, prirodnim ukusom.
Šumske jagode su male, ali izuzetno aromatične i prepune ukusa, a kada se nežno skuvaju u šećernom sirupu, pretvaraju se u pravi gurmanski užitak.
Sastojci za slatko od šumskih jagoda:
- 1 kg jagoda
- 1 kg šećera
- 1 limun
Priprema:
Jagode potopite u vodu i stavite kašičicu sode bikarbone. Ostavite ih tako pola sata.
Sperite ih pod mlazom vodom i osušite čistom kuhinjskom krpom.
U veću šerpu stavite malo šećera i poređajte red jagoda, pa ponovo šećer i tako radite dok van ne nestane jagoda i šećera.
Na jagode stavite nekoliko kriški limuna.
Šerpu prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite je u frižider da odstoji preko noći kako bi jagode pustile sok.
Ujutru promešajte jagode i kuvajte ih na srednjoj vatri, povremeno mešajući.
Stavite ih da se kuvaju, pa kada provre, smanjite temepraturu i kuvajte ih oko 40 minuta.
U toku kuvanja slatko nemojte mešati, ali povremeno kašikom skinite penu sa površine.
Slatko je gotovo kada dobijete željenu gustinu.
Kada se ohladi, prebacite ga u prethodno sterilisane tegle.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Održan je prvi Plantbased Masterclass u Srbiji: Pogledajte kako su se spremali ukusni recepti
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.