Kraljice letnje trpeze: Pohovane tikvice se prave za 15 minuta, hrskave, a sočne - obožavaće ih svi

B. P.
B. P.  
  • 0

Pohovane tikvice su pravi klasik koji osvaja ukusom i jednostavnošću pripreme. Hrskave spolja, mekane iznutra, idealne su kao lagani predjelo, prilog ili čak glavno jelo za one koji vole ukusne, ali lagane obroke. Tikvice su bogate hranljivim sastojcima, a pohovanjem dobijaju onu zlatno-smeđu koricu koja svaki zalogaj čini pravim zadovoljstvom. Recept za pohovane tikvice je jednostavan i svako može da se upusti u njegovu pripremu.

Sastojci za pohovane tikvice:

  • 1 tikvica
  • 2 jaja
  • 5 kašika brašna
  • malo soli
  • ulje za prženje

Priprema za pohovane tikvice:

Tikvicu prvo oljuštite, pa izrendajte i možete slobodno ostaviti nekoliko minuta da se ocede kako ne bi smesa bila previše retka.

Dok se tikvice cede, u činiju umutite jaja, dodajte malo soli i dve kašike brašna i dobro promešajte. Potom, toj smesi dodajte oceđene tikvice i ponovo dobro promešajte, pa dodajte ostatak brašna, ali pazite da vam ne bide ni mnogo retko ni mnogo gusto. Procenićete to kada budete mutili.

U tiganj sipajte ulja i pustite da se dobro zagreje, pa supenom kašikom uzimajte smesu sa tikvicama i sipajte u vrelo ulje i sačekajte od minut do dva da se ta strana zapeče i dobije boju, pa okrenite i oecite isto koliko i prvu.

Svaku gotovu tikvicu stavljajte na tanjir na koji ste stavili ubrus kako bi pokupile višak masnoće. Služite ih dok su tople uz sir, suhomesnato ili salatu od paradajza.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Evo sočne pite sa kvalitetnim mesom i tikvicama

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti