Ovo je najbolji recept za pohovane lignje: Jedan tajni sastojak je ključ savršenog ukusa

M. P.
M. P.  
  • 0

Hrskave, pohovane pivske lignje, pa još sa kriškom limuna i pravim dip-sosom sa strane - opis prave kulinarske fantazije.

No, postoje mnogi trikovi i recepti, koji vam mogu pomoći kako da spremite idealne pohovane lignje. Mi smo vam priprermili jedan, pa zato, pređimo na pripremu.

Sastojci za pohovane pivske lignje:

  • 400 g lignji isečenih na kolutove
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli
  • ulje
  • pivo
  • susam po želji
  • tartar sos
  • limun kao dodatak

Priprema pohovanih pivskih lignji:

Ako ne kupujete već očišćene ili isečene lignje, onda ih detaljno properite i nožem pažljivo očistite. Isecite kolutove debljine do jedan centimetar.

Umutite tri jajeta u dubok tanjir i posolite. U druga dva duboka tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom.

Pivo sipajte u činiju i potopite lignje da odstoje oko 15 minuta. Sipajte ulje dovoljno za pohovanje.

Uvaljajte kolut lignje u brašno, pa u jaja, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju na tišoj vatri. Kako ih vadite iz šerpe, spuštajte ih na ubrus, kako biste se rešili viška ulja. Poslužite uz naseckane parčiće limuna i tartar sos.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako se prži plašinta, "vlaška palačinka"?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti