Napravite kuvani paradajz po starom ukusu: Uz 1 sastojak biće savršen, garantuje savršen šmek

B. P.
B. P.  
  • 2

Kuvani paradajz je jako ukusan dodatak jelima, mnogi ga koriste kao osnovu za soseve, čorbe ili zimnicu. Kuvani paradajz krije brojne benefite koje često zanemarujemo, a bilo da ga konzumirate zbog ukusa ili zdravlja, njegov recept je jednostavan i dopašće se svima koji ga budu probali.

Sastojci za kuvani paradajz:

  • 10 kg paradajza
  • 5 ravnih supenih kašika soli
  • kesica vinobrana
  • 2 vezice peršunovog lišća

Priprema kuvanog paradajza:

Operite paradajz, očistite deo oko peteljki, pa plodove krupno isecite i sameljite na mašini za meso. Prilikom mlevenja koristite najkrupnije sito, da se paradajz ne bi pretvorio u sok.

Samleven paradajz sipajte u veliku šerpu, dodajte mu so, vinobran i peršunovo lišće koje ste prethodno iseckali. Sve dobro promešajte velikom drvenom varjačom i ostavite da odstoji barem dva sata.

Još jednom dobro promešajte paradajz, pa ga sipajte u tegle ili staklene flaše sa širokim otvorom, hermetički zatvorite i čuvajte na hladnom mestu.

Ukoliko volite ljući ukus, zajedno sa paradajzom sameljite i nekoliko ljutih papričica. Kuvani paradajz je spreman za konzumiranje.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Umesto u vodu, spustila je sirove špagete u sok od paradajza - Italijani plaču od muke

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Goran Petrović

    9. avgust 2025. | 11:56

    Dokle više vinobran...

    Podelite komentar

  • Lena

    10. avgust 2025. | 15:45

    A gde je tu kuvanje?? To je mleveni presan (nekuvani) paradajz koji je odličan za zimu, ne samo kao dodatak jelima, već i kao moćna salata, u kombinaciji sa prazilukom.

    Podelite komentar