Pastrmka iz rerne sa povrćem se ne preskače! Ukusi se samo nižu, a prljavih sudova gotovo nema

M. P.
M. P.  
  • 0

Ako tražite lagan, zdrav i hranljiv obrok koji se priprema bez previše muke, pastrmka sa povrćem je pravi izbor. Ova riba bogata omega-3 masnim kiselinama savršeno se slaže sa sezonskim povrćem, a pečenjem u rerni zadržava sočnost i pun ukus.

Idealna je i za porodični ručak i za brzu večeru nakon napornog dana, a najbolje od svega - ceo obrok je gotov za manje od sat vremena, uz minimalno prljavih sudova!

U nastavku vam donosimo jednostavan recept koji ne zahteva kulinarsko umeće, ali garantuje sjajan rezultat.

Sastojci za pastrmku sa povrćem:

  • 2 veće pastrmke
  • 1/2 kg krompira
  • 2 paradajza ili 5 čeri paradajza
  • 2 limuna
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka

Priprema pastrmke sa povrćem:

Operite, osušite i dobro usolite očišćenu pastrmku, pa je ostavite u frižideru.  Sitno iseckajte peli luk i iscedite u istu činiju pola limuna, pa dodajte malo maslinovog ulja. Sve izmešajte, pa premažite ribu i spolja i unutra.

Oljuštite krompir i isecite ga na krupnije komade, a čeri paradajz isecite na polovine. Jedan limun isecite na tanje krugove.

U dublji pleh ili vatrostalnu činiju stavite krompir i paradajz. Posolite i pobiberite. Po tome poređajte kolutove limuna, a zatim stavite ribu koju ćete zaseći na tri mesta, pa sve zalijte maslinovim uljem i pokrijte aluminijumskom folijom. Ubacite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Pecite 35 minuta, a onda skinite foliju i ostavite da se peče još 15 minuta da pastrmka dobije hrskavu koricu. Isecite drugu polovinu drugog limuna na kriške i servirajte ga uz ribu koju možete da pospete i sa malo seckanog peršuna.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovo je recept za specijalitet kapušnjik

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti