Najlepša projara se sprema po ovom receptu: Ukus koji vraća uspomene, uvek svima uspeva
Miris sveže pečene projare odmah vraća u detinjstvo. Ovaj jednostavan, ali neodoljiv recept za projaru spaja ukuse domaće tradicije i toplinu porodičnog obroka. Mekana, mirisna i pečena do dobijanja zlatne korice, projara je savršen izbor za doručak, užinu ili kao dodatak glavnom jelu.
Sastojci za projaru:
- 3 jaja
- 500 ml jogurta
- 400 g kukuruznog brašna
- 150 g belog brašna tip 500
- 200 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 ravna kašičica soli
Priprema projare:
Jaja umutite mikserom dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt, obe vrste brašna, prašak za pecivo, so i ulje, i sve dobro umutite malo mikserom pa pređite na varjaču.
Podmažite kalupe za mafine, pa sipajte smesu i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok projara ne porumeni.
Služite ih uz jogurt ili kiselo mleko dok su još tople. Projara je spremna za jelo.
Prijatno!
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Probali smo pitu sa juga Srbije na Sajmu etno hrane i pića - prpek, propeć ili prpeć
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.