Najlepša projara se sprema po ovom receptu: Ukus koji vraća uspomene, uvek svima uspeva

B. P.
B. P.  
  • 0

Miris sveže pečene projare odmah vraća u detinjstvo. Ovaj jednostavan, ali neodoljiv recept za projaru spaja ukuse domaće tradicije i toplinu porodičnog obroka. Mekana, mirisna i pečena do dobijanja zlatne korice, projara je savršen izbor za doručak, užinu ili kao dodatak glavnom jelu.

Sastojci za projaru:

  • 3 jaja
  • 500 ml jogurta
  • 400 g kukuruznog brašna
  • 150 g belog brašna tip 500
  • 200 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 ravna kašičica soli

Priprema projare:

Jaja umutite mikserom dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt, obe vrste brašna, prašak za pecivo, so i ulje, i sve dobro umutite malo mikserom pa pređite na varjaču.

Podmažite kalupe za mafine, pa sipajte smesu i pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok projara ne porumeni.

Služite ih uz jogurt ili kiselo mleko dok su još tople. Projara je spremna za jelo.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo pitu sa juga Srbije na Sajmu etno hrane i pića - prpek, propeć ili prpeć

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti