Turske faširane šnicle kao iz restorana: Uz ovaj trik biće uvek mekane, sočne i neverovatno ukusne
Ako volite sočne i začinjene faširane šnicle, onda će vas priprema na turski način oduševiti već na prvi zalogaj. Ovaj tradicionalni recept za turske faširane šnicle spaja jednostavne sastojke sa savršenim balansom začina, pa je rezultat meso koje je mekano, aromatično i neodoljivo ukusno.
Sastojci za turske faširane šnicle:
- 1 kg mlevenog mesa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašika seckanog belog luka
- 1/2 šolje peršuna
- 1 glavica crni luk
Priprema turskih faširanih šnicli:
Isecite crni luk i stavite u vodu. U mleveno meso dodajte začine, beli luk, peršun i dobro promešajte. Procedite crni luk i dodajte ga u smesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pecite u zagrejanom ulju.
Tajna turske kuhinje je jednostavna: snažni začini i trik sa lukom.
Sledeći put kada budete pravili ručak, obavezno probajte ovu metodu. Sigurni smo da ćete se oduševiti sočnošću i da ćete zaboraviti sve one stare, suvoparne recepte.
Dodatni savet: za posebno mekane ćufte, ostavite smesu da odstoji u frižideru preko noći kako bi se ukusi potpuno razvili i tekstura poboljšala.
Turske faširane šnicle su spremne za konzumiranje.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.