Ova piletina je sklopila više brakova nego matičar: "Oženi me" piletina sprema se za 30 minuta
Večernji obroci posle napornog dana često deluju kao obaveza, pa zato svaka nova ideja za brz i ukusan ručak dobro dođe. Najnoviji hit među receptima je jelo koje, kako mnogi kažu, "toliko dobro da će svako poželeti brak sa vama". Inspirisano je čuvenim italijanskim klasicima koji godinama osvajaju goste širom sveta.
Ovaj kremasti specijalitet sa piletinom, pavlakom, paradajzom i parmezanom gotov je za samo 30 minuta, zbog čega je idealan za brze, ali raskošno ukusne večere. "Marry Me Chicken" ili "Oženi me/udaj se za mene - piletina" savršeno se slaže sa zelenim povrćem, krompirom, makaronama, pirinčem ili kus-kusom, a lepo podnosi i podgrevanje, pa je odličan i za sutrašnji ručak.
Zašto je ova piletina postalo viralno jelo?
Recept koji je predstavio blog Taming Twins zahteva samo osnovne sastojke, a krajnji rezultat je kremasto i aromatično jelo koje gotovo svi obožavaju.
Korisnici interneta oduševljeno komentarišu:
"Ukusno! Malo sam izmenila recept - dodala kokosovo mleko, paprike i bujon i dalje je ispalo savršeno!";
"Sjajno! Pravila sam sa pilećim karabatacima, dodala pečurke, spanać i kukuruz - preukusno! I sve staje u jedan tiganj.";
"Pravila sam za prijatelje, rekli su da je kao iz restorana prve klase. Danas pravim ponovo!"
Sastojci (za oko 4 porcije)
- 650 g pilećih filea (bez kostiju i kože), oko 4 filea
- 50 g glatkog brašna
- 1 kašika maslinovog ulja
- 3 čena belog luka, oljuštena i zgnječena
- 150 g sušenog paradajza, oceđenog
- 1 kašičica suvog origana
- 2 kašičice slatke paprike
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml pilećeg bujona
- 50 g rendanog parmezana
- 15 g svežeg bosiljka
- Sok 1/2 limuna
- So i sveže mleveni biber po ukusu
Priprema (30 minuta)
Pileće filee pospite brašnom i blago utapkajte kako bi se jednako obložili. U tiganju zagrejte ulje, pa ubacite piletinu i pržite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.Smanjite temperaturu i u tiganj dodajte beli luk, sušeni paradajz, origano i papriku. Mešajte 3 do 5 minuta, dok luk ne omekša. Ulijte pavlaku, zatim bujon, pa dodajte parmezan, so i biber. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini.
Vratite piletinu u tiganj, poklopite i ostavite da krčka 5 minuta. Okrenite filee i kuvajte još 5 minuta, dok meso ne bude potpuno termički obrađeno.
Sklonite sa ringle, dodajte svež bosiljak i sok pola limuna.
Kako poslužiti?
Ovo jelo je idealno uz:
- pire ili pečeni krompir
- kuvani pirinač
- testeninu
- bareno zeleno povrće
Savršen zimski tanjir: topao, mirisan i potpuno neodoljiv.
(Ona.rs/Express)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Da li znate kako da napravite kimči? Ovako se sprema čuvena korejska turšija
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.