Kakva fora! Krompir ćete skuvati duplo brže i biće 10 puta ukusniji zahvaljujući ovom triku
Iako deluje kao najosnovniji zadatak u kuhinji, kuvanje krompira često se završi razočaranjem - prekuvan, suv, raspada se ili ostaje tvrd iznutra. No, mnogim domaćicama je i "muka" od čekanja da bude idealno skuvan. Dobra vest je da postoji vrlo jednostavan trik koji daje vidljive rezultate već pri prvom pokušaju. Uz pravi redosled koraka, krompir se kuva brže i zadržava savršenu teksturu.
Prvi korak pravi ključnu razliku
Krompir je potrebno staviti u šerpu i preliti hladnom vodom, a tek onda uključiti ringlu. Kada se krompir ubaci direktno u vrelu vodu, njegova spoljašnjost se brzo prekuva, dok unutrašnjost ostaje nedovoljno skuvana. Postepeno zagrevanje omogućava ravnomerno kuvanje, kraće vreme pripreme i znatno manje mrvljenja.
Tajni sastojak iz kuhinje
Nakon otprilike 15 minuta kuvanja, u vodu treba dodati kašičicu alkoholnog ili jabukovog sirćeta, kao i malo soli. Sirće stvara tanak zaštitni sloj na površini krompira, koji pomaže da zadrži oblik i sprečava pucanje i raspadanje, čak i ako se kuva nekoliko minuta duže.
Savršena tekstura bez raspadanja
Kombinacija hladne vode i sirćeta daje krompire koji su ravnomerno kuvani, čvrsti i lepo oblikovani. Ovako pripremljen krompir idealan je za krompir-salate, pire ili kao prilog uz glavno jelo. Nema više dugog čekanja ni razočaranja prilikom ceđenja.
Mali trik koji koriste i profesionalci
Ovu jednostavnu tehniku koriste i profesionalni kuvari, ali je lako primenljiva i u svakoj kućnoj kuhinji. Sledeći put kada budete spremali krompir, isprobajte ovaj metod i uverite se koliko mala promena može doneti veliku razliku.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Recept za posne paprike sa heljdom
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.