Recept dana! Posne pituljice spremaju se za 15 minuta: Zaboravićete da je post koliko su dobre

M. P.
M. P.  
  • 0

U danima posta ili kada vam se jednostavno jede nešto lagano, brzo i toplo, ove posne pituljice dolaze kao pravo malo kulinarsko rešenje. Prave se bez mnogo razmišljanja, od sastojaka koje gotovo uvek imate u kuhinji, a miris koji se širi iz rerne vraća nas onom osećaju domaće kuće i topline. Idealne su za doručak, večeru ili iznenadne goste, jer su gotove pre nego što kafa stigne da se ohladi.

Sastojci:

  • 300 g glatkog brašna
  • 200 ml mineralne vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 150 g posnog nadeva po izboru (pečurke, krompir, spanać, posni margarin ili džem za slatku varijantu)
  • malo ulja za premazivanje
  • susam, lan ili suncokret za posipanje

Priprema korak po korak

U većoj činiji sjedinite brašno, prašak za pecivo i so. Dodajte mineralnu vodu i ulje, pa zamesite mekano i glatko testo.

Na pobrašnjenoj površini razvucite testo oklagijom u tanji pravougaonik.

Isecite testo na kvadrate ili trake, rasporedite posni nadev i pažljivo urolajte. Poređajte pituljice u pleh obložen papirom za pečenje.

Premažite ih tankim slojem ulja i pospite semenkama po želji. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 12 do 15 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ovim se poslužuje Erdogan kad dođe u Srbiju: Jasmin pravi jelo koje je jedno od najboljih na svetu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti