• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bakini recepti za lepu i zdravu kosu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svi žele da imaju svilenkastu, jaku i negovanu kosu. Iako se mnogima to čini kao nemoguća misija, postoji nekoliko trikova pomoću kojih se za kratko vreme može poboljšati kvalitet kose

  • 0

Sastojci iz kuhinje mogu da učine vašu kosu zdravijom. Iako na tržištu postoje mnogi proizvodi koji su namenjeni nezi kose, oni takođe sadrže i veliki broj hemijskih sastojaka koji mogu da oštete njen prirodni sjaj. Međutim, zašto biste bacali pare na sumnjive preparate kada pomoć možete da potražite u svojoj kuhinji?

Mnogi prirodni proizvodi rešavaju različite probleme kod svih tipova kose. Ukoliko želite da vaša kosa bude jaka, zdrava i svilenkasta, probajte neke od domaćih sastojaka i omogućite joj negu kakvu zaslužuje.

Jaje za sve tipove kose

Postoje mnoge maske za lice koje se pripremaju sa jajima. Umutite jaja sa sokom od limuna i dodajte nekoliko kapi meda kako biste dobili mekanu, svilenkastu i sjajnu kosu.

Foto: Loreal.com Foto: Loreal.com

Sirće za kovrdžavu kosu

Sirće je jedan od efektnijih sastojaka koji se koriste za lečenje suve i oštećene kose. Operite kosu sirćetom nakon šamponiranja kako bi vaša kosa postala lakša za rukovanje i mekanija.

Jogurt za ravnanje

Jogurt se koristi za lečenje mnogih problema kose kao što su perut, rascvetali vrhovi i suv koren kose. Takođe, možete ga koristiti i kao prirodni proizvod za ravnanje kose.

Foto: Loreal.com Foto: Loreal.com

Soda bikarbona

Soda bikarbona kada se pomeša s vodom, šamponom i regeneratorom jedan je od najboljih sastojaka za negu kose. Spoj ovih sastojaka čisti kožu, uklanja nečistoće i sprečava brzo mašćenje kose.

Limun za perut

Limunov sok ili ulje za kosu pomažu da se oslobodite mnogih problema poput svrabeža, peruti, suvog i masnog korena kose.

Med za oštećenu kosu

Oštećena kosa izgleda jako neposlušno i dosadno. Ljudi koji imaju ove probleme treba da koriste med jer je on prirodni ovlaživač za kožu i kosu. Lako dostupan kuhinjski sastojak možete da dodate u svoju masku za kosu kako biste je omekšali i učinili nežnom i svilenkastom.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Sicha Pongjivanich Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / Sicha Pongjivanich

Kukuruzni skrob za masnu kosu

Skrob ili kukuruzno brašno je jedan od lako dostupnih kuhinjskih sastojaka za lečenje masne kose. Pomešajte brašno sa vodom i utrljajte u koren kose. Ostavite da odstoji 15 minuta a potom isperite vodom.

Avokado za suvu i beživotnu kosu

Ulje avokada ili ekstrakt ovog ploda odličan je lek za razne probleme vaše kose, od suvoće i oštećenja pa sve do masnoće i peruti.

( Tamara Milić / zenstvena.com )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti