• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gordonu Remziju presela guščija pašteta (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati kuvar Gordon Remzi naišao je na osudu javnosti i organizacije za zaštitu životinja PETA, kada se na internetu pojavio snimak iz fabrike za proizvodnju guščije paštete koja snabdeva jedan od njegovih restorana

  • 2

Na snimku sa farme u Dolini Hadsona može se videti kako se guske nasilno kljukaju preko čeličnih cevčica, zbog čega je PETA optužila Gordona Remzija za dvostruke standarde.

Naime, legendarni kuvar je 2011. godine u dokumentarcu razotkrio kasapljenje ajkula pri pravljenju supe od ajkulinih peraja i apelovao na gledaoce da ne naručuju supu zbog surovosti industrije.

Foto-ilustracija: Wikimedia.org Foto-ilustracija: Wikimedia.org

Tradicionalni francuski delikates, guščija pašteta pravi se od džigerice kljukanih gusaka ili pataka, koja je omašćena na poseban način i ima bogat puterast ukus. Iz organizacije PETA kažu da svaki odlazak na farme gusaka otkriva kako se surovo tretiraju ove životinje i nasilno hrane sve dok se ne razbole i ne umru. Zato se nadaju da će Gordon Remzi povući paštetu sa svog menija.

Remzi inače poseduje 27 restorana i 11 Mišlen zvezdica. Iz njegovog restorana poručuju da ne sprovode okrutnost nad životinjama, već sve čine da gostima ponude najkvalitetnije sastojke i sarađuju sa dobavljačima koji to mogu da ispoštuju.

(Mondo.rs / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • zeka

    24. maj 2013. | 09:12

    Užas :(

    Podelite komentar

  • Aa

    24. maj 2013. | 15:19

    Ono je sve samo nije cevcica za kljukanje...

    Podelite komentar