Hrana zbog koje vredi putovati (FOTO)
Na svakom putovanju, nešto novo se nauči. Među stvarima, koje svakako pamtite godinama unazad, jeste šta ste jeli u kojoj zemlji. Možda ste nešto od novih đakonija i sami naučili da spremate na poslednjem putovanju.
Naravno, među brojnim obrocima, svakako će se naći i neki koji vam se nije dopao, ali za mnoge ćete reći da su vredeli svakog pređenog kilometra. Putovanja stimulišu sva čula, a ukus nekih krajeva sveta možemo da prenesemo i kući.
Pogledajte neka jela za koja vredi putovati:
Jemen: Saltah
Saltah je bogata čorba napravljena od jagnjetine, piletine ili govedine. U ovoj zemlji se jede i pita hlebovima.
Vijetnam: Pho
Ovo je supa s rezancima. Ona se sastoji od pirinčanih rezanaca i naseckane govedine ili piletine i začinjena nanom i limetom.
Škotska: Haggis
Haggis je škotski delikates napravljen od mlevenog mesa iznutrica ovce – srca, jetre i pluća, skuvan sa lukom, ovasom, začinima i mašću u ovčijoj bešici. Ovo jelo se "tiho krčka“ barem tri sata, a smatra se škotskim nacionalnim jelom. Servira se sa pire krompirom i repom.
Trinidad i Tobago: Doubles
To je sendvič od leblebija upakovanih u prženi pita hleb izačinjenih karijem. Jelu se dodaju razni sosevi i krastavac i servira se vruće.
Venecuela: Pabellon Criollo
Pabellon Criollo sastoji se od naseckane govedine, crnog pasulja i pirinča. Obično se na sredinu stavlja prženo jaje.
(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: ONA SLAVI Dan za ljubav, emocije i žene koje nas inspirišu
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
noname
Jos da imam para da putujem....
Podelite komentar
Mia
Mislis na kavurmu.
Podelite komentar
Neko iz Mase
Haggis mi liči na Kaurmu,a i sastavci su slični
Podelite komentar