STIGAO JE FRETEROSEKSUALAC: Evo koje su osobine najnovijeg tipa muškarca

Svi znaju ko su metroseksualci. No znate li da postoje i freteroseksualci? Možda niste čuli za ovaj izraz, ali ste sigurno nekad upoznali nekog od njih. Evo koje to osobine muškarca čine freteroseksualcem

  • 9

Da li ste primetili da sve više muškaraca počinje da vodi računa ne samo o svom telu, nezi lica, odevanju, već i o svojim emocijama, kako da izleče svoju vezu i kako da zasnuju porodicu na vreme. Ako niste znali, to su freteroseksualci.

Ili je zapadna civilizacija ušla u potpunu dekadenciju ili su muškarci počeli da evoluiraju u nekom čudnom pravcu, pa će uskoro postati – žene.

Moderno doba izrodilo je još jednu, zanimljivu, kategoriju muškaraca – freteroseksualci. To su muškarci koji su, poput žena, zabrinuti za svoj “biološki sat”. Naravno, muškarci nemaju biološki sat u pravom smislu te reči, jer je njihovo telo sposobno za reprodukciju i u kasnijim godinama, ali kod njih počinje da se javlja neka vrsta psihološke zabrinutosti, koja najviše liči na to.

Da li to znači da muškarci, u psihološkom smislu, počinju da liče na žene? Gde su svi oni mačo tipovi i heroji na koje su se dečaci ugledali tokom proteklih vekova?

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Freteroseksualci nisu isto što i metroseksualci, iako imaju neke zajedničke karakteristike. Oni brinu o svom telu, neguju ga, prate modu i trude se da budu privlačni, baš kao metroseksualci, ali postoji jedna bitna razlika – ta briga je prešla i na njihovu ličnost. Oni počinju da brinu i o svojim emocijama, a pre svega, zabrinuti su za da li će imati vremena da zasnuju porodicu.

Njima je svojstveno to da žele da budu “emotivno pismeni”, što nije odlika tradicionalnog muškarca. Počinju da se interusuju za to kako da sačuvaju svoju vezu, kako da rade na sebi i svojim emotivnim odnosima... Emancipacija žena u modernom društvu izgleda je zahvatila i emancipaciju ženske strane muške psihe. Više nije neobično da muškarac bude ženstven. Metroseksualci su ženstveni svojom pojavom, a freteroseksualci imaju i ženstvenu ličnost.

Da li se slažete sa ovakvim tipom “progresa” ili smatrate da je u pitanju stranputica kojom je ovo društvo krenulo?


(Telegraf.rs / Standard)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Khalid Ibn Al-Walid

    19. mart 2015 | 20:13

    Opet glupi amerikanci izmisljaju termine koje ce evropljani ponavljati kao papagaji ,misleci da je to cool..

  • Dr

    19. mart 2015 | 21:55

    - Ili si musko ili nisi trece nema

  • mordecai

    19. mart 2015 | 17:18

    znaci domacica, kucanica i ostalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA